Fortsätt till huvudinnehåll

MÅL & MENING

Det är märkligt egentligen hur det kan vara. Jag har de senaste dagarna eller kanske veckorna upptäckt en pirrande känsla, ni vet som fjärilar i magen. Det bubblar upp så snart jag tänker på att jag vill springa långt igen. Det är en känsla som jag inte känt på flera år och som jag nästan hade glömt bort att träningen kunde ge. Det får mig att fundera, är det så viktigt för mitt välmående att jag har ett tydligt träningsmål? Är det så viktigt för mig att känna att det finns en mening med det jag gör?

Jag körde Cykelvasan Öppet spår förra året. Jag hade anmält mig långt innan och det var tydligt, men det gav inte alls samma känslor. Det verkar bara vara löpningen som ger mig det. Jag har läst andra som vittnat om samma sak men jag har alltid trott att det där gäller inte mig. Jag trivs lika bra med fler former av rörelse har jag tänkt, men det kanske inte stämmer? Vi lär oss ständigt nya saker om oss själva och jag är verkligen i en sådan fas just nu känner jag. De här känslorna och tankarna väcker många funderingar kring mål och mening som jag tar med mig till andra plan i livet såsom jobb och vardagsliv i stort.

Att fundera, planera och sätta ett mål, det är första steget. Därefter behövs någon form av handlingsplan och action för att få saker och ting att ske. Riktigt så långt har jag inte kommit ännu. Jag skyndar långsamt och njuter av de här nygamla känslorna. Det som är häftigt är att jag plötsligt har en helt annan motivation i träningen. Jag körde mitt hemmastyrkepass igår med rehab/prehabövningar och vips kändes det inte ett dugg tråkigt med höft- och bålövningar som jag annars snudd på hatar och på sin höjd gör i slutet av passet om det finns tillstymmelse till lust kvar. Igår fanns det en mening. Jag gör övningarna för att jag ska försöka få min kropp stark nog där den är svag så att jag trots min kotförskjutning och trasiga fotled ska kunna springa långt igen. Vi har alla våra svagheter och jag måste stärka mina istället för att blunda för dem som jag ofta har en tendens att göra. Nu vill jag!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…