Fortsätt till huvudinnehåll

MÅNDAGSLISTAN PÅ EN SÖNDAG

Ny vecka, nya möjligheter! Ja, i morgon alltså. Men för mig läggs grunden för en riktigt bra vecka alltid på söndagen. Anna startade förra veckan med en måndagslista och jag tycker att det är så bra det här med att satsa på att starta veckan med en positiv känsla. Det blir inte alltid som en tänkt sig men att ha en plan, en dröm eller en förhoppning är sällan fel. Det här är mina förhoppningar för veckan som kommer. Vilka är dina?

1. Vad ser du fram emot den här veckan?

Efter att ha varit på sportlov, som i sig har varit helt fantastiskt, så längtar jag faktiskt efter vardag hur knasigt det än låter. Jag längtar efter mitt morgonkaffe på kontoret och en helt vanlig arbetsdag vid datorn. Sedan längtar jag efter att cykla. Det bara måste jag få in den här veckan, tillsammans med mera längdskidåkning (oooo jag är så frälst just nu) och löpning. På tisdag har jag kiddosarna och då ska vi såklart hitta på något kul, inte helt klart vad ännu, och på fredag har jag skojsigt jobb i Sundsvall på gång.

2. Vad ska du äta i veckan?

Det blir mycket gottigt grönt. Återigen, efter en vecka i sportlovsstugan med både hemlagat och restaurang så känns det på många sätt bra att landa in i sitt eget kök, att ha tillgång till fler kryddor och att kunna laga sina favoriträtter. Jag tänker mig broccoli fräst i olivolja, sambal oelek och flingsalt med färsk lax, mums.

3. Vad bär du med dig för bra minne från förra veckan?

Världens bästa sportlov förstås! Alla mil på längdskidor, att fått ha familjen nära. Att jag för en gångs skull faktiskt tyckte att badhus var roligt. Alla skratt. Frisk luft och ren energi rakt in på kontot.

4. Vad vill du försöka göra mer av i veckan?

Cykla. Det har jag visst skrivit redan. Jag har längtat efter att få hoppa upp på den där cykeln nu ett tag och i veckan bara måste det blir av. Jag hoppas på hyggligt väder med en temperatur runt nollan, solsken och helst ingen eller svag vind. Det vore ett riktigt drömscenario.

5. Vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?

Glädje!

Grönt är gott (för både öga och mage)! Nudelwok med kyckling, ägg, kålrot, broccoli, zucchini och paprika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…