Fortsätt till huvudinnehåll

NÄR DET HELT PLÖTSLIGT KÄNNS SOM JUL IGEN

Jag har varit med om två sådana där riktigt märkliga tillfällen på senaste tiden. När julkänslan plötsligt slagit till i hela mig. När det där pirret och längtan efter att bara få vara med familjen, samlas för att äta god mat må gott på alla sätt och vis. Att få ge klappar och se förväntan och glädje.

Alla som känner mig eller vet lite om mig har säkert uppfattat att jag älskar jul. Men att ha julkänslor på våren hör inte ens till vanligheterna för mig. Så här var det.

1. Min syster och den yngste lille kiddon åkte en dag före de övriga ner till Sälen. Den kom att bli så att vi passerade Sälen By kvällen före Vasaloppet ungefär vid åtta-snåret, om jag minns rätt. Längs vägen genom hela byn var maschaller tända och i träden hängde ljusslingor. På gator och parkeringsplatser kryllade den av människor och min syster utbrast plötsligt "det känns precis som julskyltning" - och det gjorde det verkligen.

2. I lördags efter att jag varit effektivitetsdrottning av rang hela dagen så gick det fortfarande inte riktigt att sitta still. Jag hade redan prommat en vända tidigare på dagen med en vän men nu fick jag för mig att jag skulle gå ut igen. Det hade då snöat i ungefär ett dygn och temperaturen smög ner under nollan där på kvällskvisten så det var vitt, vitt och åter vitt överallt. Det var skymning när jag gick ut men hann bli helt mörkt innan jag kom hem. På min gatan sken belysningen sådär lite gulaktigt, varm och när jag sedan passerade ett par hus med belysning i buskar och träd så kröp sig julstämningen på återigen. Jag som varit alldeles vårpirrig under veckan. Bilderna nedan är från den kvällspromenaden.

Det är inte underligt att hela jag är i obalans just nu. Naturen spelar mig ett spratt och det bara pirrar av alla möjliga känslor hela tiden.

Kommentarer

Johannes sa…
Jul i mars? Ur led är tiden! =)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…