Fortsätt till huvudinnehåll

TÄNKA UTANFÖR BOXEN OCH DET TAR SIG MED DIAGONALÅKNINGEN

Jag är så glad för att min sambo många gånger tänker utanför boxen! Jag har fortfarande kvar "min bank" där jag växte upp, det vill säga ungefär en timmes bilresa från där jag bor nu. Där har jag Christina som på alla sätt och vis är en kompetent kontakt och som jag inte vill byta. Någon gång då och då får jag därför pallra mig ner till henne. Igår eftermiddag var en sådan dag vilket L genast såg som en möjlighet.

Christina ställde snällt upp på kort varsel och jobbade sent för att vi skulle slippa ta ledigt från jobbet. Så L plockade upp mig när han slutat för dagen och så brassade vi ner. Med oss hade vi längdskidor och allt en kan tänkas behöva för att åka. För sambons spontana kommentar när bankbesöket blev beslutat i måndags var "då kan vi passa på att åka längdskidor på kyrkspåret". Själv hade jag redan avskrivit träning som en möjlighet för dagen efter att ha snurrat morgon- eller lunchträning som alternativ men inte tyckte riktigt att jag skulle hinna med det i och med att jag "bara" skulle jobba till strax efter 16. Jag kan känna mig lätt stressad då och det vill jag så långt det är möjligt undvika.

Så efter banken blev det en blixtvisit till mamma för att säga hej och byta om. Därifrån körde vi till Åsarna och rev av en mil. Jag tycker att det lossnar mer och mer i min diagonalåkning faktiskt vilket känns superkul. När en är "nybörjare" händer det ju så mycket med tekniken från gång till gång och det är kalas för motivationen, jag vill åka mer och mer hela tiden. Jag hade lätt kunnat åka nåt varv till igår men klockan var mycket och mina skavsår hade börjat gå upp igen. Jag hade med skejtutrustning också så jag hade kunnat byta, men klockan drog iväg. Det visade sig vara ett bra beslut för vi kom hem sent nog som det var ändå. Efter en dusch kockade jag ihop en pizza (stort tack för "veganosten" jag hittat, nu är min favoriträtt återinförd på menyn hemma) och sedan var det bums i säng. Ändå vaknade jag före klockan ringde i morse igen, precis som jag brukade förr men inte upplevt på länge, och känner mig både pigg, glad och tacksam för att jag har en sambo som tänker utanför boxen och hittar på alla möjliga upptåg.

Han som tänker utanför boxen när jag inte gör det

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…