Fortsätt till huvudinnehåll

VAR TOG GLÄDJEN VÄGEN? JAG GÖR ETT NYTT FÖRSÖK!

Inför förra veckan så skrev jag MÅNDAGSLISTAN för att jag tycker att det är bra att gå in i en ny vecka med en positiv tanke och en målbild för hur jag vill att det ska bli.

Listan avslutades med ett ord som jag skulle ta med mig hela veckan - GLÄDJE - men alltså det gick ju såsidär. Det blir inte alltid som en tänkt sig och det är helt okej tycker jag, så länge jag inte låter det negativa ta över totalt. Jag hade med mig glädjen länge, nästan ända fram till helgen men sedan gick det kanske inte fullt lika bra längre. Ni som läst det jag skrev igår om myrorna som tycks ha flyttat in i min kropp vet vad jag menar.

Idag känns det betydligt bättre. Det är måndag och en chans att göra om och göra rätt. Jag tar med mig samma ord som jag hade valt förra veckan och ser till att göra det på riktigt nu. Jag har sovit gott i natt för första gången på länge och i morse när jag vaknade, förvisso före klockan men inte flera timmar innan, så var det som om myrorna dragit sig tillbaka lite. Som att jag faktiskt fått mera ro där inuti. Så tacksam för det.

Nu ska jag inte bara klaga på föregående vecka. Det var väldigt mycket som var väldigt bra. Ni vet "inget ont som inte har något gott med sig" och allt det där. För en gångs skull var jag lika effektiv hemma som jag är på jobbet så jag fick massor gjort i helgen. Normalt sett är jag väldigt mycket en av-och-på-person, vilket jag tycker är bra. Tack vare det kan jag prestera och leverera när jag vill och oftast stänga av, koppla ner och återhämta mig när jag vill. Problemet förra veckan var att jag tappat bort var den där av-knappen satt. Nu ska jag se till att ha bättre koll på den alltså.

En kortvecka väntar där jag ska iväg två dagar tillsammans med kollegor för att verkligen borra ner oss i några frågeställningar. Sedan väntar påsken med familjen. De senaste åren har jag gjort cykelpremiär just på påsk men så blir det ju inte i år. Jag premiärade den 1 januari men sedan har jag förvisso inte cyklat mer än en handfull gånger så varför inte låta påsken bli den riktiga kickstarten?! Som det ser ut vädermässigt just nu så får dubbdäcken i varje fall sitta på. Här fortsätter det att snöa!

Nu ska jag rocka den här veckan! Gör ett försök du också vettja!

En av helgen höjdpunkter - längdisar med V i Spikbodarna. Här låtsas han vara sur efter att ha upptäckt att mössan han lånat av sin pappa hade en norsk flagga i bak. "Jag gillar inte Norge och det gör inte pappa heller" Jag lät bli att påtala att hela hans outfit var väldigt norsk i färgerna. Det hade garanterat blivit lite dålig stämning då.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…