Fortsätt till huvudinnehåll

Bästa söndagen

Jag vaknade vid halv åtta igår morse och tittade ut på en klarblå himmel. Det var lite frost i gräset så jag förstod att det varit en kall natt. Jag smög upp ur sängen och tassade ner till köket för att göra frukost. 

När jag gick ut på vår altan en stund senare hade temperaturen stigit några grader och det var alldeles vindstilla. Solens strålar värmde mig där jag stod och tittade upp mot himlen. Fåglarna kvittrade.

När klockan slog elva började kyrkklockorna ringa, det var dags för söndagsmässa. Jag krattade löv och körde iväg kvistar till komposten. Jag tänkte för en sekund eller två att jag jobbade på vilodagen och undrade om det var tillåtet med trädgårdsarbete på söndagar förr eller om det verkligen bara var att ligga på sofflocket som var det enda rätta.

En stund senare gick jag nerför ängen mot stora vägen för att möta några av dagens gäster vid bussen.


När det var så fint väder ville vi förstås inte vara inne. Jag fick för mig att ta barnen i cykelkärran och dra ner till affären för att handla lite för grillunch och eftermiddagsfika. Det var en kanonidé på vägen ner. Vi bor kanske en kilometer från ica och jag behövde knappt trampa ett enda tag på vägen dit. Jag misstänkte redan då att jag skulle få ånga mitt tilltag på vägen hem.

Två gånger fick jag kliva av och dra ekipaget med två barn på 4 och snart 8 år tillsammans med två matkassar. "Cykla ditt snabbaste" ropade Nilas när jag i en lätt slakmota stod upp men ändå knappt orkade trampa runt ett varv. Han trodde att jag skojade när jag flåsande väste fram att det där var mitt snabbaste. Nästa gång får de nog ta med sina egna cyklar och trampa själva. Eller så får jag träna mer. Jag gjorde ett nytt försök redan samma kväll då jag tog den gamla damcykeln och kärran för att storhandla, men den gången utan barn. Med tre tunga matkassar orkade jag i varje fall cykla hela vägen hem, men det var på håret.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…