Fortsätt till huvudinnehåll

Bästa starten

Helger kan starta bra och helger kan starta jättebra. Den här det senare. Jag fick med mig kiddosarna hem igår efter jobbet på lite fredagsmys medan mamman och pappan skulle gå ut på dejt. Vi handlade, lagade mat och käkade innan vi kröp upp i soffan med fruktsallad och film. 

Vid nio dök parenteserna upp för att plocka med sig de små hem igen och vi fortsatte soffmyset med ett avsnitt Springfloden på "playen" ungefär samtidigt som jag bestämde långpass med Ida till idag. Hon i löparskor och jag på cykel. Eftersom jag får 25 kilometer tur och retur till henne och sedan den gemensamma rundan så får vi båda sällskap på ett bra pass.


Efter frukost i morse bestående av en chiapudding med jordgubbar och två ostfrallor med smör, och till det kaffe förstås, så trampade jag in mot stan. Jag kom i väg lite sent men fick feeling så det gick betydligt snabbare än jag tänkt. När jag mött upp Ida hemma hos henne så satte vi av ut mot Frösön för en vända runt berget. Jag insåg att vi bott alldeles nära varandra där en gång i tiden. 1997-1998 hyrde jag en liten lägenhet alldeles i närheten av det hur där hon vuxit upp. Världen är ibland bra liten.

Rundan gick snabbt. Alldeles för snabbt nästan. Jag hade kunnat babbla hur länge som helst, vi hade liksom för mycket för att hinna prata i kapp allt. Sedan var det bara att trampa hem igen. I motvind. Fy sjutton vad det blåste. Men fyra friska mil rakt in i cykelbenen blev det ju ändå så det får vara gott så.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…