BENLISTAN

Jag har fått en passning från Hasse. Det är perfekt för mig som älskar listor ju! Listan handlar förstås om ben och här kommer mina tankar om mina ben.

Hur långa är dina ben?
Jättelånga. Eller så är det överkroppen som är kort, tror mer på det alternativet faktiskt. Hur som är proportionerna på kroppen knasiga men det är ju inte mitt fel och definitivt inte benens. Jag brukar skylla det på mina föräldrar faktiskt. Jag blev som jag blev, systeryster blev tvärtom med längre överkropp till lite kortare ben. Sist kom lillstrumpa och då hade de hittat receptet. Hon blev perfekt proportionerlig. Attans. Det är inte alltid bäst att vara först.

Det här är bästa perspektivet! Härifrån ser benen ut så som jag ser dem hela tiden

Hur ofta rakar du benen?
Inte så ofta som jag skulle vilja kunna säga att jag gör. Typ i panik en minut innan jag ska hämta kiddosarna och åka till badhuset. Nästan bara då faktiskt.

När mår benen som bäst?
När jag är i lite lagom rörelse. Jösses vilket mellanmjölkigt svar men det är så. När jag är stilla stelnar jag ihop som en 95-åring och när det är fullt ös så blir jag seg.

När mår benen som sämst?
Ja, jag gick visst händelserna lite i förväg och svarade nästan på det också på förra frågan. Fast sämst och sämst, det är när jag suttit stilla eller cyklat för mycket och stretchat höftbörjarna för lite. Då får jag "falsk ischias" med smärta och ilningar ner i benen. Otroligt obehagligt.

Vilken är benens favoritövning på gymet?
Ehhhhh, jo det där gymmet alltså. Som jag i princip inte besöker. Men svaret blir ändå marklyft, som kanske förvisso inte direkt räknas som en benövning men där jag få riktigt bra kontakt med baksida lår och som dessutom motverkar det där onda som jag beskrev på förra frågan.

Hur snabba är dina ben?
Inte särskilt. Mina ben är sega, riktigt uthålliga ni vet. Jag är snabb på många saker, pratar snabbt, tänker snabbt och tycker snabbt. Men det är som att det kompenseras fysiologiskt. Jag är mer en long-slow-distance-kind-of-person.

Hur pysslar du om dina ben?
Spontant skulle jag säga inte alls. Men faktiskt så stretchar jag och foamrollar, tyvärr mest när jag redan fått ont. Jag borde förstås göra det oftare i förebyggande syfte. Ett tag inför mina marathon gick jag regelbundet på massage.

Favoritlängd på bibsen?
Hellånga. Har dock inte hittat några som räcker ända ner. På mig slutar de alltid några centimetrar högre upp än vad som troligen var tänkt.

Det sämsta med dina ben?
Hasse svarade så bra på den här frågan. Man ska inte tala illa om kroppen. Som med det mesta finns det nackdelar och fördelar med allt, så även med att ha långa eller korta ben. Pinniga eller grova. Det gäller att acceptera att såhär är mina förutsättningar och ta tillvara på det som är positivt med det. Som sagt är mina långa, pinniga och uthålliga. Det ändrar inte på att jag många gånger önskat att de var precis tvärtom, dvs lite kortare och mer kraftfulla.

Det bästa med dina ben?
Återigen har jag redan svarat på frågan. Att de är uthålliga. De kan springa ett marathon och cykla en Cykelvasa utan mer träning än ett par gånger grenspecifikt i veckan. Det är helgrymt tycker jag. Fast det bästa med mina ben är att de numera ändå fungerar. I december 1993 kunde jag inte gå mer än några hundra meter och jag hade värk i dem på nätterna på grund av att nerverna till benen var skadade. Hejja heja mina ben som ändå återhämtat sig så bra!

Om du skulle ge benen en present, vad skulle du ge dom då?
Massage!

Kommentarer

Anonym sa…
Förlåt för för att vi inte fixade proportionerna bättre, men det var ju som du sa, första försöket ;-) / mamma
SARA BORG sa…
Haha, det gör inget mamma. De fungerar bra ändå! :-)