Fortsätt till huvudinnehåll

Crazy week med bra start

Tjolahopp bloggen! Det är visst redan onsdag och jag missade dig igår. Jag är inne i den här månadens kanske intensivaste vecka rent jobbmässigt så då gäller det att prioritera lite runtomkring för att orka vara på topp. Men jag är rätt bra på att prioritera så än så länge går det fint.

Jag frestades lite av en sovmorgon idag men insåg förnuftigt att det inte är en bra idé. Då blir det bara än jobbigare att somna i kväll och kliva upp i ottan igen i morgon. Både igår och i morgon har jag dagsresor och kliver upp 4-nånting och kommer hem sent. Därför har jag lägligt nog planerat in vilodagar tisdag och torsdag i mitt träningsschema. Som förövrigt går bra.

Fast ja, det har ju bara varit måndag och tisdag ännu, men jag har genomfört styrketräningen enligt plan. Det blev massor av favoritövningen marklyft (varvat med lite annat). Jag kör med förhållandevis lätta vikter för att hitta en bra stabilitet. Jag är opererad i ländryggen och tar det lite försiktigt med vissa övningar som jag tidigare fått ont av. Knäböj och marklyft är sådana. Böjen går fortfarande inte med nån vidare tung vikt på men marken går bättre och bättre. Kul med skivstång.

Bildbevis från måndagens gymträning. Hade tänkt fota vid skivstången men hade sådant bra flyt i träningen att jag glömde bort det. Kom inte på att plocka fram mobilen förrän jag satt och stretchade lite efteråt

Idag har jag kontorsdag. På agendan står som vanligt några superroliga uppgifter och några mindre skojiga, så ungefär som vanligt alltså. Hur gör du? Börjar med att beta av det som känns motigt eller skjuta på det till eftermiddagen? Jag gör olika. Det beror på om jag är taggad att ta tag i dagen eller inte. Oftast är det ju bättre att göra det mindre roliga först så att det är avklarat liksom och inte ligger som en tyngd över en, men ibland kan jag behöva börja med något inspirerande för att verkligen känna att jag kommer in i ett flow.

Jag längtar lite till i morgon för jag lyssnar på en så bra jobbrelaterad bok just nu och den har jag bara på när jag kör bil. Jag är rätt så strukturerad i mitt bok- och poddlyssnande. När jag kör bil i tjänsten har jag antingen ledarskap, organisationspsykologi eller något kommunikationsvetenskapligt i öronen. När jag tränar är det idrott eller träningslära och när jag är ledig (brukar lyssna lite innan jag ska sova) är det allra helst en bra deckare. Då kommer jag i rätt stämning. Nu lät det förresten kanske som att jag alltid lyssnar på något?! Det gör jag inte. Men om jag lyssnar när jag tränar eller kör bil så brukar jag följa det här mönstret.

Nä hörrni, nu är det dags att kicka igång arbetsdagen! Ha en riktigt härlig onsdag för det tänker jag satsa på.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…