Fortsätt till huvudinnehåll

Cykellycka


Jag smög ju igång med en kort cykelrunda på ungefär 35 minuter i torsdags kväll och idag drog jag ut igen. Planen var att cykla grusväg i en halvtimme och sedan vända hemåt och landa in på en timme. Det var bra tänkt men i praktiken blev det 70 minuter

Jag har börjat utforska trakten här runtomkring. Vissa vägar har jag cyklat en del tidigare, bland annat går mitt favoritlångpass förbi här utanför huset. Det som landar in på ungefär 6 mil och som går runt Singsjön och Brynje. En den av den sträckan körde jag idag men i stället för att vika vänster i fyrvägskorsningen i Lunne mot Rissna cyklade jag rakt fram mot Bodal. Där har jag varit med bil en gång men inte längre. Planen idag var att cykla bortåt i 30 minuter och sedan vända hem som sagt.

Det var asfalt i början som sedan övergick i torr och fin grusväg. Vädret vad kanonfint med sol och bara lite vind. Efter ett tag blev det glesare mellan husen och så småningom verkade det snarare vara stugor än permanentboenden. En skylt med texten "Här slutar allmän väg" skvallrade om att underlaget förmodligen skulle bli sämre. Vägen har nog varit plogad i vinter men inte med skrapa utan traktor och därför tinat långsamt. Det blev alltmer smetigt och på vissa partier låg det till och med lite snömodd. Jag blev prickigare och prickigare men också gladare och gladare. När en inte cyklat på länge är det så himla fint att komma ut och rulla. Särskilt en dag som den här, med finväder och fågelkvitter. Som jag längtat alltså!

Efter exakt trettio minuter stannade jag och tog några bilder för att föreviga mitt prickiga fejs. Tanken hade slagit mig sista kvarten att det nog gått ganska mycket utför, vilket vittnade om att det skulle kunna bli lite tyngre på hemvägen. Jag hade dessutom missat att jag haft rätt bra med vind i ryggen på vägen bort så jag kan väl säga som så att det tog lite längre tid hemåt. Fast vad gjorde väl det, jag var lika glad ändå. Jag fick ett par cykelmil in på kontot och en rejäl dos frisk luft och sol i ansiktet.

Kommentarer

Anna Jansson sa…
Himla härligt ju!
SARA BORG sa…
Eller hur Anna :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…