Fortsätt till huvudinnehåll

Cykelpendling

Igår var första gången sedan flytten som jag cyklade till jobbet. Lite beroende på vilken väg en väljer så är det 12-13 kilometer enkel väg och i runda slängar 2,5 mil totalt på en dag. Det är inte så tokigt. 

Cykelpendling är för övrigt ett grymt bra sätt att få in träning i vardagen. Nu när vi har flyttat går det ju ändå åt en del tid att köra till och från jobbet, tid som jag gärna lägger på att röra på mig i stället. Då kan jag fortfarande jobba mina dagar och hinna få in motion utan att det blir jättesent innan middag.

L har redan cykelpendlat många dagar men jag med min hosta kom alltså igång först igår. Nu tänker jag ha som målsättning att cykla minst en, gärna två gånger i veckan, lite beroende på hur jag jobbar och reser.

Hur var det då? Jo, jag missbedömde vädret först. Tack och lov kände jag det redan när jag gick ut för att ta fram cykeln och hjälmen så jag gick in igen och hämtade en tröja till. Jag borde även ha haft en buff. Jag ogillar att frysa. Men efter några kilometer fick jag upp värmen i varje fall och det var rätt så behagligt. Jag cyklade på min heldämpade skogsmaskin eftersom min grusvägsräser inte har fått på sommardäck ännu. Det funkade finfint även om jag tror att den andra rullar lite bättre med sina stora hjul.

Med mig hade jag en lätt ryggsäck som förutom lunchlådan innehöll en liten handduk (räcker gott för att torka sig efter en dusch), duschgel och deo samt jeans, underkläder och en tröja. Ett par extra skor har jag sedan tidigare stående på kontoret. Mer än så behöver jag inte.

Under eftermiddagen såg jag att det började blåsa upp utomhus. Jag anade att jag skulle få motvind på vägen hem och började gruva mig lite. Helt plötsligt så kom jag på flera arbetsuppgifter som jag bara var "tvungen" att göra för att få skjuta upp den där cyklingen lite. Efter många om och men kom jag äntligen iväg och det både var och inte var precis så jobbigt som jag hade befarat. Visst var det motvind och visst gick det sakta. Samtidigt så är 12,5 kilometer inte särskilt långt så det var aldrig tal om någon pina. Nöjd kunde jag avsluta min första dag som cykelpendlare.

Kommentarer

Anna Jansson sa…
ja cykelpendling är så himla bra träning. Men för mig blev det lite meckigt, ingen bra dusch på jobbet och så är jag nog lite lat av grunden.... men jag blev inspirerad av ditt inlägg och borde försöka igen!
SARA BORG sa…
Ja Anna, det där med att duscha på jobbet är lite si och så. Vår dusch i källaren är inte speciellt fräsch men jag pratade med hyresvärden så nu städas den iaf någon gång ibland. Det är i varje fall bättre än innan.

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…