Fortsätt till huvudinnehåll

NÄR VÅREN KÄNNS TUNG

Många blir trötta om hösten. När mörkret lägger sig, kylan kommer krypande och dagarna blir kortare och kortare tills dess det knappt alls blir dag. Jag har sällan varit en sån. Jag har njutit av hösten och de nystartskänslor den alltid gett mig. Jag har sett fram emot vinter med jul och allt som hör därtill. Sedan när våren kommit har musten liksom gått ur mig. Men nu känns det plötsligt tvärtom.

Jag har varit trött i vinter. Det började redan före jul och det har varit uppochnervända världen för mig. Jag har inte vaknat före klockan som jag brukar och jag har trots många timmar med sömn ändå inte känt mig riktigt på hugget på morgonen. Det har varit trögt att kliva upp. Jag har kommit på mig själv med att tänka negativa tankar där i sängen som "å vad trött jag är", "ånej är det redan morgon" eller "idag vill jag inte kliva upp". För lite drygt en månad sedan insåg jag det här och när jag började tänka på det insåg jag att jag inte riktigt kunde sätta fingret på vilket som var hönan eller ägget. Var det så att jag hamnade i en negativ tankespiral som därför triggat en dålig vana att "tillåta mig att känna morgontrötthet" eller var jag trött på riktigt och då började tänka negativt?

Hur som helst så bestämde jag mig där och då för att nu får jag baske mig ta och skärpa till mig!
Jag ska tänka positiva tankar på morgonen. Även om jag är trött ska jag trycka undan den tanken och VÄLJA att fokusera på något som är bra, till exempel på något roligt som jag har inplanerat. Och vet ni, det har fungerat tipptopp! Redan första veckan när jag övade på att starta dagen positivt började jag återigen att vakna före väckarklockan varje morgon. It feels good to be back, nu känner jag äntligen igen mig själv!

Därmed inte sagt att en inte får ha tunga perioder. Tvärtom tycker jag det är bra att vi är öppna och ärliga med att livet faktiskt inte alltid är en dans på rosor. Det jag menar är att ibland fastnar vi i något som vi med ganska enkla medel kan ändra på.


Här kommer eget och andras som rör temat att ha det tungt och enkla verktyg för att må bättre:


> Välj din morgon

> Måndagslistan: Vårtrött

> Ljuset hörrni, ljusetJag som piggelin i fredags morse! Den extrema morgontröttheten är som bortblåst och jag försöker verkligen tänka på att starta dagen med en positiv tanke. Allt blir så mycket enklare av en bra start

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…