Fortsätt till huvudinnehåll

Veckoplan

Det var verkligen år och dagar sedan jag skrev en träningsplan för min vecka, men nu tror jag baske mig att jag ska drista mig till att göra det. Hostan som jag dragits med sedan jag var förkyld över påsken verkar äntligen så sakta ha börjat dra sig tillbaka. 

Igår var första dagen på evigheter som jag inte vaknade till en hostattack. Vid frukosten började det killa lite i halsen och då insåg jag att jag varit vaken i flera timmar utan en enda harkling. Så skönt. Jag har haft luftrörsproblem i många år. Vanligen kommer de efter hård ansträngning, vilket är en av anledningarna till att jag inte gillar nära-maxpuls-aktiviteter, eller vid träning i kyla. Nu var det som om luftrören inte ville läka ut trots att förkylningen i övrigt gjort det för länge sedan.

Därför har jag inte tränat på jättelänge. Visst, jag har mysrullat lite på cykel, tagit några promenader och uppsökt gymmet en gång. Men att trampa på ordentligt eller ens ge mig ut och mysjogga, det har jag inte gjort.

Nu, peppar peppar ta i trä, tror och hoppas jag att jag ska kunna smyga igång med träning igen. Jag hostar fortfarande lite då och då men absolut inte som jag gjort. Jag kommer att resa i jobbet den här veckan. Det blir tre dagar borta och dessutom många mil körning varje dag, så jag tror att jag planerar träning hemma på resdagarna och så tar jag en vilodag mitt i också.

Måndag

Styrketräning hemma eller på gymmet.

Tisdag

Transportcykling till och från jobbet, tot ca 25km

Onsdag

Morgongågg (resdag)

Torsdag

Vila

Fredag

Kvällsgågg (resdag)

Lördag-söndag

Myscykling 30-40km och kanske hemmastyrka och/eller rörlighet

När en varit krasslig blir det tyvärr alltför många bilder i kameran som inte är träningsrelaterade. Här från i lördags då jag hoppade ur gummistövlarna för en stund och åkte in till stan för att fika med Maria och minste G

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…