Fortsätt till huvudinnehåll

Cykelns dag 28 maj

I dag är det tydligen cykelns dag och dagen före mors dag. Jag har förvisso inte cyklat men tänker att jag ändå kan kompensera för det dagen till ära med en cyklig lista. Fler finns hos Anna och Helena. Kopiera gärna och gör din egen vettja.


Vilken typ av cyklist är du?

Jag är en riktig njutarcyklist! En sådan som cyklar gärna, cyklar länge och om tiden finnes även ofta, men mjölksyra och blodsmak blir det mer på tävling än på träning.

Hur länge har du cyklat?

Jag köpte mtb 2011 och räser 2012 men om jag ska vara ärlig tycker jag fortfarande att jag i allra högsta grad är nybörjare. Jag följer inte stilregler för cyklister och jag har aldrig tränat på att cykla i klunga, vilket på tävling blir halvknepigt för jag förstår inga sådana där cykliga tecken.


Hur mycket cyklar du per vecka?

Två till fyra gånger i veckan under barmarkssäsongen. Ibland lite mer och ibland mindre. Det beror helt på vad jag känner för.

Vilket är ditt ”feel good”-pass?

Alla mina pass! Jag använder väldigt ofta den hashtaggen (#feelgood) på instagram efter mina pass. Eftersom jag är en riktig njutare och solskenscyklist så är det svårt att inte känna just feelgood efter en runda.


Vad måste du ha med dig på ett pass?

Mobiltelefon. Jag önskar att jag lite proffsigt skulle rada upp pump, slang och diverse verktyg här, men tyvärr... Sådan är inte jag.

Varför cyklar du?

För att jag mår så otroligt bra av det. För att jag varvar ner i skallen samtidigt som jag får varva upp i puls. Cyklingen ger mig en balans helt enkelt, den där feelgood-känslan som jag vill ha.

Har du någonsin ljugit för att få cykla?

Nej det tror jag inte.


Hur ofta köper du nya cykelsaker?

Inte jätteofta. Min sambo köper de cykliga sakerna så det är mest kläder jag fokuserar på. Jag har lagt en order på en cykeljacka från craft nu i veckan faktiskt. Det är den där featherlight som många skrivit så mycket bra om. Nu håller jag tummarna för att den sitter som en smäck.

Var/hur handlar du din cykelutrustning?

Cykelutrustning och cyklar köper vi hos "vår" cykelhandlare Ola men kläder blir oftast på nätet eller ett spontanköp i någon affär. Jag tycker tyvärr att utbudet för tjejer kan vara lite sisådär i butik även om det blivit något bättre.

Dygnets bästa cykeltid?

Jag gillar att cykla på förmiddagen en stund efter frukost.


Hur ofta tävlar du?

Ett par gånger om året.

Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du är trött?

När jag springer har det alltid varit något så enkelt som "trampa på, trampa på, trampa på" och det passar ju perfekt även för cykel.

Cyklar du helst i grupp eller ensam?

Jag cyklar gärna i grupp då och då, med sambon eller varför inte med bästa V, men eftersom min motion är mitt andningshål i tillvaron så behöver jag också mycket tid på sadeln för mig själv. Så om jag måste välja så cyklar jag helst ensam. Jag vill andas och smälta dagens intryck i lugn och ro.


Hur återställer du dig efter ett cykelpass?

Kaffe och något fika eller mat. Lite rörlighet eller stretch i solen ute på altanen.

Vilket lopp drömmer du om att få cykla?

Svårt fråga. Jag har inget drömlopp så och känner mig ruskigt ur form i år på grund av vårens luftrörsproblem, så jag måste få träna lite och återkomma till den här frågan när jag är på hugget igen.

Kommentarer

Anna Jansson sa…
Åh vad skoj att du hittade listan!
Du kommer att bli nöjd med jackan! Kul att du hängde på och roligt att läsarundersökning lista :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…