Fortsätt till huvudinnehåll

Konsten att göra ingenting

Jag har liksom alltid tänkt att jag är bra på det. På att göra ingenting. När jag var liten brukade jag ofta gå ut i skogen och sätta mig på en stubbe eller sten och bara filosofera. Nu undrar jag när jag senast satt så? Det var inte precis igår om en säger så. Faktum är att jag inte har en aning.

Så, jag tror att det är bra att kunna göra ingenting. Och då menar jag inte det jag gjorde igår kväll då jag tog en 10-minutare i soffan med en kopp kaffe och lite slösurf i telefonen medan L kollade en film på datorn. Det är inte att göra ingenting, även om det var skönt.

"Utsikten" från vår soffa. Ni har sett den förut men jag tröttnar aldrig. Faktum är att just här trivs jag alltmer och med en kopp kaffe i handen varvar jag ner väldigt bra. Det finns ett lugn som jag älskar. Veckans tulpaner är vita och lite yviga, jag måste nog kapa stjälkarna en aning

Har jag blivit en rastlös person? Ja, kanske lite. Jag undrar hur det gick till. Vad hände liksom? Jag får helt enkelt ta och leta upp en ny favoritsten och gå ut och sitta på den av och till. Det skulle säkert vara bra för mig.

Just nu sitter jag förresten och tittar ut genom fönstret. Godmorgon onsdag och godmorgon snö! Det yr faktiskt vita flingor här även om de inte lagt sig på marken ännu. Än kämpar årstiderna.

Kommentarer

Hasse sa…
Jag samnordisk mästare i att göra just ingenting. Mina bästa grenar är soffliggning med takstirr och stubbsittning med tomstirr och fågelkvitter. :)
SARA BORG sa…
Haha, soffliggning har jag dåliga förutsättningar för (får ont i kroppen typ) men stubbsittning alltså, det brukade ju vara min paradgren. Måste genast ta upp den igen :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…