Fortsätt till huvudinnehåll

Min helg

Då var årets "flygarehelg" till ända och vilken helg det blev. Jag kommer i håg förra året då vi åkte till Trondheim och vid tågbytet i Storlien mötte snön. I år hittade jag förvisso också snö en eftermiddag då jag var ute och cyklade, men den låg på marken och har legat där ett tag. Förövrigt så var det sol, sol och sol.

Vi har väntat länge på riktig vår och nu när den väl kom så var det med besked. Jag har fått fräknar och solbränd panna. Jag har luftat vinterblåa ben i shorts. Jag har ätit mat utomhus varje dag. Jag har dessutom äntligen i princip krattat klart. Herrejösses så mycket löv vi har på vår gård! 

En liten tagg skaver ändå inuti, hur bra allt än har varit. I helgen gick nämligen Lidingöloppet MTB av stapeln och jag var inte där. De senaste två år har jag haft min tävlingspremiär på just det loppet och jag hade så gärna velat göra det i år igen men min fysiska status just nu är inte okej. Jag kan motionera men inte träna. Än mindre tävla. Lidingöloppet var det som fick mig att börja cykla mer "på riktigt" då jag tre veckor före tävlingen 2014 vann en startplats. Resten är historia som en brukar säga. Men men, det är bara att bryta ihop och komma igen. Jag har intresserat följt flera cyklister via sociala medier istället och gläds och inspireras av  deras framgångar.

LÄS OCKSÅ: Boom bang (om tävlingspremiären 2015)

Eftersom jag hostar värre än längdåkarna Johan Olsson och Martin Johnsrud Sundby - ni har väl hört hur de håller på när de intervjuas efter ett lopp - så har jag ägnat mig åt motion med låg puls i helgen. Promenader, nyfikencykling och korta styrke- och rörlighetspass ute på vår altan. Det funkar det också. En begynnande träningsvärk i skulderpartiet vittnar om det. 

Pricken över i:et var när vi avslutade helgen med en hallon- och rabarberpaj - med rabarber från vår egen gård. L rensade ogräs i landet för bara några dagar sedan och då var rabarbern bara som små, röda knölar. Igår kunde jag skörda decimeterlånga stänger! Det var nog den godaste rabarbern jag har ätit.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…