Fortsätt till huvudinnehåll

På smala hjul

Nu har det varit mycket fokus på löpning här i bloggen så det känns som om det är dags att blanda upp med lite cykel. Jag måste bara få dela med mig av världens härligaste smalhjulstramp från söndagen. 

Efter några timmars knatande med gräsklipparen längtade benen efter att få trampa. Jag ville ha vind i håret och fart i kroppen. Jag bytte shorts och linne till bibs, jersey och på toppen en ultratunn vindjacka som jag egentligen inte hade behövt men inte orkade krångla av mig när jag väl kommit ut.

Det här med att cykla räder är lite som det är. Jag har inte riktigt hittat några favoritrundor. Brunfloviken runt är förvisso en klassiker, som jag ibland även kör på min mtb, men jag var inte sugen på den. Istället blev det en åka-och-vända-variant på andra sidan. Jag ville undvika "vanliga" vägen mot stan eftersom jag cyklar den rätt ofta ändå när jag ska till jobbet. Det blev helt enkelt Marieby och bort till Vallsundsbron för att sedan vända hemåt samma väg, vilket visade sig vara riktigt trevligt.

Vädret kunde nästan inte ha varit bättre för landsvägscykling. Det ser lite molnigt ut här på bilderna från vändningen men på det stora hela var det faktiskt sol och ingen vind att prata om. Temperaturen var alldeles lagom. Jag trampade lugnt på bortvägen men fick sedan lite feeling och valde att trycka till ordentligt på vägen tillbaka. Benen gav hyggligt gensvar och även om jag frustade värre än en häst så går det inte att komma ifrån att till och med jag kan tycka att det är rätt gött men en urblåsning lite då och då.

Hjälm från specialized, glasögon rossignol, vindjacka newline, bibs (cykelbyxor) och strumpor från craft, skorna är shimano och sist men inte minst, cykeln är en trek madone

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…