Fortsätt till huvudinnehåll

Prestationsnoja inför 4 x 4

Idag har det varit en dag då jag gått runt och nojat lite av och till mest hela dagen. Efter förra veckans intervallfailure där jag gick ut alldeles för hårt och inte lyckades fullfölja mer än 3 av 12 70-sekundare i tänkt tempo så såg jag inte direkt fram emot detta pass. 

Emma hade redan avslöjat att det var dags för 4 x 4 minuter, vilket sedan tidigare är ett sådant pass som jag har lite hatkärlet till. Det brukar kunna vara snorjobbigt rent ut sagt men samtidigt är det ju "bara" fyra repetitioner som ska genomlidas.

Snorjobbigt var exakt vad det var men idag hade jag en betydligt bättre dagsform än på förra veckans pass

Vi hade bestämt oss för att fånga det fina vädret och springa utomhus. Runt Lillsjön skulle bli en perfekt runda eftersom den ligger nära mitt jobb och Emmas lägenhet. Vi möttes upp där uppvärmda och klara för att ge oss iväg. 

Jag hade en bra känsla i kroppen. Självklart flåsade jag värre än en gammal häst men vad annat kan en vänta när en är ur form. Nä, här gäller att se till nuläget och inte jämföra sig med en annan version av sig själv med andra förutsättningar. Jag gjorde ett bra pass. Så pass bra att jag på minst två av fyraminutarna faktiskt höll ett högre tempo än vad jag pallade på mina sista 70-sekundare förra veckan. Jag tycker därmed att jag fått revansch. Nu blickar jag fram emot nästa vecka. Då är det trettiosekundare igen vilket är en av mina favoriter.


Passupplägg:

  • Uppvärmning 10 minuter; promenad, lätt jogg och några stegringslopp*
  • Intervallblocket; 4 x 4 minuter med 1 min ståvila (jag höll runt 5:00min/km)
  • Nedvarvning 10 minuter promenad

* Några korta fartökningar/sprint för att känna lite på tempot inför intervallblocket

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…