Fortsätt till huvudinnehåll

Tänk att jag har sprungit marathon!

Det är nu mindre än en vecka kvar till Stockholm marathon och jag avundas alla som ska springa. Det känns väldigt avlägset att jag har sprungit så långt och att åren går. Det är tre år sedan jag stod på startlinjen till loppet senast.

Ska du springa? Sååå lyllo dig. Vilken häftig upplevelse du kommer att få vara med om. Är det första gången så är det ett helt äventyr. Har du sprungit tidigare är det fortfarande kittlande. För en mara är en mara och allt kan hända. Även för de rutinerade finns ändå en viss osäkerhet kring om en tar sig runt.

Jag har sprungit Stockholmsmaran två gånger. Den första gången var det där rekordkalla året 2012. Tänk vilken skillnad i upplevelse det var mot året efter. Jag hade inte tränat speciellt mycket löpning till mitt första lopp, jag tror att jag räknade ut att jag snittat 2,4 gånger i veckan från januari till maj. Men jag var allroundtränad och i bra fysisk form generellt, vilket räckte väldigt långt.


Jag under mitt premiärlopp 2012. Så glad att jag i sista sekund valde att behålla min jacka på och drog tävlingslinnet över. Trots att jag har händerna instoppade i de smarta ärmarna så frös jag  

LÄS OCKSÅ: Stockholm marathon 2012

Till året efter lade jag upp träningen på ett annat sätt. Jag sprang mer. Trots det blev jag inte nämnvärt snabbare. Sägas ska också att jag kanske inte hade min allra bästa dag så det är möjligt att formen i sig egentligen var bättre. Jag putsade min tid från året innan med ungefär en minut men hade hoppats på mer.

Den största skillnaden var dock hur kroppen mådde efteråt. 2012 hade jag ont i en höft i flera veckor efter loppet. Året efter kände jag mig nästan helfräsch direkt. Så visst gör mer löpträning skillnad. Kroppen bygger en tålighet på ett annat sätt.

LÄS OCKSÅ: Stockholm marathon 2013; my story

På lördag är det dags för årets lopp och en del av mig önskar på riktigt att jag skulle vara med. Jag längtar efter känslan från sådär stora lopp där en liksom springer med "ormen" av löpare som ringlar sig fram längs gatorna som kantas av hejande publik. Jag önskar dig som ska springa stort lycka till och passa på och njut om du kan!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…