Fortsätt till huvudinnehåll

Högrevsburgare

Ni som känner min kille vet att han gillar att äta. Precis som jag gillar han gott käk men det är ingen underdrift att säga att han tar det hela snäppet längre än jag gör. Det ska helst vara supersmaskigt hela tiden och en kan inte ha för många tillbehör enligt honom.

Därför var jag inte förvånad när han för något vecka sedan började prata om att vi borde köpa högrev för att mala egen färs till hamburgare. I helgen slog han till på en rejäl köttbit och vi plockade fram köttkvarnen till vår kitchen aid och satte igång.

Bakmaskinen är välanvänd, men köttkvarnen som följde med som tillbehör har däremot inte kommit upp ur lådan förrän nu

Och visst får jag hålla med, det blev helt makalöst sakftiga och goda hamburgare, bland de smaskigaste jag ätit någon gång faktiskt. Inte alls särskilt komplicerat att göra heller. För ni kommer väl ihåg min matfilosofi? Det ska vara snabbt, lätt och gott.

Gör så här:

  • Strimla köttbiten till lagom stora bitar för kvarnen. Ta bort senor. De har en tendens att snurra fast i kniven upptäckte jag
  • Mal ner köttet i en bunke
  • Knäck i ett ägg, salta, peppra, dutta ner rejält med tabasco och släng på persilja
  • Rör om lite slarvigt. Färsen ska inte behandlas för mycket för då kan den bli lite seg har jag hört
  • Forma stora hamburgare (kom i håg att de krymper när du steker dem) 
  • Stek i stekpanna. Jag körde 3 minuter på varje sida vilket gav lätt rosa, och saftig kärna (vilket var vad vi var ute efter)

Tillbehör

Servera med sådant som du gillar till burgare. Jag åt min med stekt halloumi, bladspenat, silverlök, bacon och majonnäs - klart smaskigaste kombinationen om jag får säga det själv. Lars hade även jordnötssmör (amerikansk klassiker till burgare tydligen) och dressing.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…