Fortsätt till huvudinnehåll

I stormens öga

Herrejösses vilken vind! I min plan för veckan hade jag lite löst tänkt mig cykelpendling på onsdagen, men jag förstod redan på tisdag kväll att jag förmodligen skulle få revidera det.


Väderleksrapporten sade att det skulle komma in kraftiga vindar och när vi gick och lade oss lät det nästan som om taken skulle blåsa av vilken sekund som helst. Vinden ven, rev och slet i huset som knakade.

När jag vaknade igår morse så var det ännu värre. Det går förstås att cykla även när det blåser men det är inte speciellt kul och kommer vinden fel kan det ju vara lite halvfarligt att vara i trafiken om en får ett kast som en inte orkar parera. Jag valde därför att ta bilen till jobbet.

På en stigfinnartur i krokarna runt Södergård

Allt är bättre än inget!

Men jag ville ändå cykla. Jag kände mig inspirerad efter helgens tävlande så en liten skogstur borde ändå fungera. På kvällskvisten gick jag till garaget för att hämta ut min skogsmaskin. Jag sade till mig själv att 45 minuter är bättre än ingenting och jag lyckades tajma det ganska bra. 50 minuter nästan prick stannade klockan på när jag öppnade garageporten igen.

Jag behöver träna på min stigkörning och ett kort pass är perfekt för det för då behöver jag inte behålla fokus och mentalt driv så länge. Jag letade och fann några nya stigar här i krokarna och åkte dessutom på några gamla beprövade som jag hittat tidigare.

Fara på taket

Det var dock lite halvfarligt. Inte på grund av vinden för den kände jag nästan inte av inne i skogen mer än att den hördes i trädkronorna. Nä, det var fågelungarna. Kanske hade de blåst ner eller så var det bara så att det var dags för dem just igår att lämna sina bon. De var verkligen överallt. De vuxna fåglarna flög iväg när en kom på cykel men de små förstod inte faran och satt kvar. Jag vet inte hur många gånger jag med andan i halsen konstaterade att det var nära ögat. Men alla överlevde, både jag och de små liven. Tur det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…