Fortsätt till huvudinnehåll

På landsväg

Jag både gillar och inte gillar det här med landsvägscykling. På ett sätt passar det mig väldigt bra eftersom det är som gjort för att kunna njutarcykla. Inga rötter eller stora stenar som ska bemästras.


Men sedan har vi det här med att jag kan bli lite skrajsen i trafiken. Det går inte att komma ifrån att många bilister är irriterade på cyklister och tar ut ilska från tidigare situationer på vem som helst. Det är inte ett dugg ovanligt att de kör fort och helt galet nära trots att det inte kommer något möte. Det är obehagligt.

Det blev inte precis bättre när jag såg en bekants statusuppdatering på Facebook för ett tag sedan. Kommentarerna på det inlägget var rent obehagliga. Folk skrev hur de brukade göra för "att sätta cyklister på plats" och det var sådant som att tuta eller spruta spolarvätska precis när en passerar samt svänga in lite hastigt alldeles framför. Alla som skrev bor här i trakten och allt som skrevs är sådant som lätt skulle kunna få mig att köra ner i diket i 30 km/h eller i värsta fall vingla till så att jag blir påkörd. Jag har kraschat på cykel många gånger. Både som vuxen och som liten, men ännu inte på landsvägarn och det vill jag helst slippa.


Nu har jag hittat en fin asfaltväg med förhållandevis lite biltrafik på. Där cyklar jag mer än gärna och där känner jag mig rätt så trygg trots att vägen är smal. Där kan jag njutarcykla utan krav på prestation och utan att vara rädd. Där kan jag andas och ladda mina batterier. Sist jag körde där blev jag knappt ens svettig så något tempo var det inte tal om utan ren och skär avkoppling. Jag älskar´t!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…