Fortsätt till huvudinnehåll

Söndagsmys på MTB i Högbo

Stockholm i all ära men jag undrar om inte stoppet på hemvägen, i Högbo utanför Gävle, var helgens bästa?! Jag hade varit och reket lite tidigare i veckan och hade planen klar, vi skulle köra cerise bana, MTB 15 km, med startplats Kolis.


LÄS OCKSÅ: Spanat in Högbo MTB-arena


Om man åker till Högbo Bruk och kör mot spårcentralen så finns en stor parkering. Därifrån är det skyltat mot MTB-arenans fyra olika startplatser. All information finns förövrigt på deras webbsida. Jag hade läst på lite och kikat på filmer samt varit på plats och spanat in starten vid Kolis, så när vi kom i söndags eftermiddag var det bara att byta om och lasta ut cyklarna.


Lars valde att släppa ur lite luft ur däcken precis när vi drog iväg, tyvärr lite för mycket. Efter ett par-tre kilometer sade han något om att han inte trodde att det skulle hålla hela vägen runt och vips så var jag själv där i skogen. Han hade vänt tillbaka. Jag tänkte att han nog skulle kolla ikapp ganska snart igen.

Jag trampade på. Banan var precis sådär riktigt bra för mig. En blandning av lättcyklad och lite mer teknisk stig med både rötter och sten samt partier med grus- eller mjukare skogsbilväg. Det är ju exakt vad jag behöver träna på. Jag tycker ändå att jag känner mig rätt så bekväm med rotmums nu men sten, nja. Jag lyckas nästan alltid glida till så att jag trampar fötterna rakt in i dem eller kommer i kläm. Sedan är jag konstant rädd för att få punka. Det är nästan så att jag håller andan bara för det och då blir det sjukt jobbigt att cykla.


Tack och lov var de mer tekniska bitarna inte alltför långa utan bröts av med lite mental vila och lättare cykling. Det var riktigt skoj och jag hade gärna kört ett varv till om det inte var för att det började bli kväll och vi dels skulle käka middag och sedan köra i närmare fem timmar till innan vi var hemma.


Mitt sällskap kom aldrig ikapp. Han fick fixa och trixa lite dels innan han hittat tillbaka till parkeringen och sedan med däcket. Jag satt och väntande i närmare en halvtimme innan han dök upp på stigen ut ur skogen. Eller satt och satt, jag hann tvätta min cykel också. Mycket smidigt med en cykeltvätt på området. Men ett tag undrade jag om han kört vilse där ute.

Allt som allt en riktigt bra eftermiddag/kväll i Högbo och trots att Lars och jag är långt ifrån varandra när det gäller cykling så tyckte vi båda att banan var kul. Hit kommer vi att åka tillbaka och då testar vi fler ställen på arenan!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…