Fortsätt till huvudinnehåll

Spanat in Högbo MTB-arena

Den här veckan bor jag i Gävle-trakten för att jobba i Valbo, Västerås och Sundsvall. Det är perfekt att utgå såhär lite från mitt i och kunna ha basen på ett och samma ställe. 


När jag är på tjänsteresa blir det ofta många timmar jobb, ofta till sent inpå kvällarna, lika bra att passa på liksom, men självklart försöker jag ta pauser. Det är viktigt både för kroppen och knoppen att röra på sig och andas friskluft. Det behöver absolut inte vara träning men att komma ut åtminstone tio minuter en kvart om vädret tillåter är skönt.

Vid en sådan paus mellan föreläsande på jobbet och knappande på datorn så passade jag på att svänga förbi Högbo och brukshotellet. Jag har varit i krokarna ett par gånger tidigare. Dels svängde Lars och jag in förra sommaren för att kika och sedan tog min chef med mig en gång på en cykeltur som bitvis gick på Högbos MTB-leder.


Jag följer Högbo på Facebook och har sett att de verkar ha uppgraderat och byggt ut en hel del sista året. Deras webbsida är snygg och pedagogisk med filmer, kartor och informationstexter så nu var det betydligt lättare att förstå var de olika lederna startar, än jag upplevde det då jag och Lars var där förra året och knatade runt lite vilsna.Nu har jag spanat in några längre röda banor som jag är nyfiken på att köra. Kanske redan nu till helgen eller också längre fram i sommar, vi får se. Jag var och tittade på var de börjar, vid startplats Kolis, och ser med spänning fram emot att utmana mig själv lite mera på stig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…