Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens bekännelse och uppmaning - stå upp och jobba!

Båda mina systrar är "kontorsråttor" numera precis som jag. Båda mina systrar har en bakgrund inom handeln, precis som jag. Och båda mina systrar är, i varje fall om drygt ett år, över 30 precis som jag. Allt som allt så har vi en grogrund för vissa fysiska problem gemensamt och kanske känner du som läser också igen dig i det här.


När en går från ett jobb där en rör på kroppen hela dagarna, som en gör när en jobbar inom handeln, och sedan hamnar vid ett skrivbord bakom en dataskärm så händer det grejor i kroppen, eller slutar hända kan en också säga. Ganska snart kryper sig lätt viss stelhet och smärta på. Att träna några gånger i veckan på fritiden är bra men ofta räcker inte det. Att inte träna alls är förstås inte bättre.

LÄS GÄRNA: Hur går det med vardagsmotionen?

Dags att bekänna att jag inte har stått upp vid mitt skrivbord på flera veckor, men idag är det jag som tar tag i saken. Gör det du också, din kropp kommer att tacka dig

Men det finns en lösning på problemet - rör på kroppen ofta! Jag har mer eller mindre predikat för min ena syster som fått ont i en höft att hon måste stå upp och jobba mer. Stillasittande ger korta och svaga höftböjare vilket leder till smärta som ett brev på posten. Tror du att jag är bättre själv? Inte direkt, många gånger lever jag inte alls som jag lär och de senaste veckorna har jag slarvat. Från att ha stått många timmar varje dag till att sitta hela tiden. Tack och lov rör jag mig mycket mer i vardagen nu sedan vi flyttade till hus, vilket troligen är förklaringen till varför jag sluppit få ont, men varför vänta på att jag får det. Idag är det jag som skärper till mig och ser till att lyfta på rumpan! Gör det du också!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…