Fortsätt till huvudinnehåll

Mera logout och lite panik

Hjälp! Vad har jag nu gett mig in på? Efter några slappardagar på hemmaplan med fortsatt blogglogout var det den här veckan dags att återgå till jobb igen. Min tanke var egentligen att jobb skulle betyda mera vanliga rutiner men min semesterfeeling satt ändå kvar så jag fortsatte helt enkelt att ha mer eller mindre ledigt från såväl min egen som andras bloggar. 


Men det var ju inte det jag skulle skriva om och definitivt inte därför jag går runt med lätta panikkänslor just nu. Nä, back at work betyder också kontakt med kollegor och igår kom vi in på ämnet cykelvasan. Du som hängt med här ett tag kommer kanske ihåg att jag körde öppet spår förra året tillsammans med tre andra från mitt jobb?! Vi har pratat lite löst om att köra i år igen men jag har liksom inte kommit till skott, varken med träning eller med att anmäla mig.

Sedan pratade Fredrik om jag om det för några veckor sedan och han bokade till och med stuga, men trots det kom jag ändå inte igång. Förrän igår. När det plötsligt gick upp för mig att det bara är typ två veckor kvar...


Så jag anmälde mig och får helt enkelt köra på någon form av rutin. Jag är allroundtränad året runt men hade absolut behövt sitta på cykeln mer än jag gjort i sommar för att de där dryga nio milen mellan Sälen och Mora ska gå någorlunda riskfritt, men men, det är ju lite väl sent att komma på det nu. Jag drog iallafall ut på en vända igår kväll efter jobbet. Jag var inte sugen men kände mig mer eller mindre tvingad då jag inte cyklat på många dagar. Som vanligt var det skoj när jag väl kom ut. Det är försent för att träna i kapp det jag missat tidigare men de få dagar som är kvar till loppet ska jag förvalta väl med en lagom dos av varierad träning och vila. Sedan får det gå som det går. Håll tummarna för mig är du gullig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…