Fortsätt till huvudinnehåll

Sommartider hej hej och bokslut juni

Juni har passerat och det är dags för ett litet bokslut för denna sommarens allra första månad. Här kommer min "best of"! 


För mig är juni försommar, den månad som lockar till sommarkänslor och som ger en hint om det som komma skall. Naturen är spirande, skir och ljusgrön och slutligen exploderar den i all sin blomsterprakt. Sedan kommer den tid vi är i nu, juli och högsommar för att så småningom avslutas i sensommarens augusti.


Juni var månaden då jag jobbade massor i början, så pass att jag fick ta en kort timeout från annat för att fokusera på att leverera. Jag är rätt bra på sådant, du vet att kunna dra i min egen handbroms för att lägga krutet där det behövs utan att släppa ifrån mig för mycket energi. Juni var också månaden då jag tävlingspremiärade på hoj (lite senare än andra år) i Åsarna MTB Challenge och var på årets första (förhoppningsvis inte den enda) fjälltur på två hjul.

Vi tog en weekend i Stockholm och stannade till på fantastiska Högbo MTB arena på vägen hem. Där cyklade vi cerise bana 15 kilometer. Sjukt fin cykling som du bara måste testa om du har vägarna förbi.

Sedan kom midsommar med härligt väder, trots att prognosen innan inte alls sett särskilt lovande ut. Jag tog årets första bad i sjön och var både först i vattnet och först att doppa mig. Det händer inte ofta. På söndagen sjösatte vi min jetski också, vilket även det var första gången för i år.

Så sist, men långtifrån minst, fick jag äntligen till årets första riktiga långpass på cykel. Ja du hör ju, allt med juni handlade om att starta upp den här sommaren, att göra saker för första gången i år och riktigt njuta av alla premiärer.

Juli månad har jag inlett i ett betydligt lugnare tempo, där bokläsning varit en vanligt förekommande aktivitet. Just idag tar jag tillvara på det fina vädret med en liten "afterwork" på altanen. Det innebär en kopp kaffe, en kaviarmacka och en spännande bok.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…