Fortsätt till huvudinnehåll

Vad behöver du? (3 steg till semesterfeeling hela sommaren)

Jag har sett i mina sociala flöden att många, precis som jag, fortfarande jobbar. Det är många som längtar efter semester, som har ångest för att semestern snart är slut och som kanske i värsta fall inte ska ha någon semester alls i sommar. Om du kan känna igen dig, läs detta!


Det är såklart helt okej att deppa ibland. Det är till och med rent av nyttigt att "bryta ihop" och vara arg eller ledsen någon gång då och då. Vad som inte är så hälsosamt är när de negativa tankarna tar över och blir kvar. Så vad kan en göra åt den här sommarångesten då? Den där känslan av att tiden passerar, antingen för långsamt i väntan på eller för fort under den där härliga ledigheten.

Jag förknippar sommar med att läsa riktiga böcker, alltså inte bara att lyssna på ljudböcker som jag gör mest resten av året. För den äkta sommarkänslan så sitter jag helst utomhus, även då det behövs en filt för att hålla värmen

Det kanske låter självklart men jag vill ändå påminna dig om det. Du behöver inte ha semester för att njuta av sommaren. Dygnet har 24 timmar och jag är säker på att du under en vecka kan frigöra massor av ledig tid för att göra dina allra bästa sommaraktiviteter trots att du jobbar. Stäng av TV:n, lägg bort mobilen, låt bli datorn - det är en riktigt bra början.

3 steg till semesterfeeling hela sommaren

1. Nu tar du fram ett gammalt hederligt papper och en penna. Okej då, det är tillåtet att göra detta i digital form om du absolut vill men då föreslår jag att du gör en utskrift sedan och sätter upp på kylskåpet eller något annat bra ställe så att du ser pappret dagligen.

2. Nu är det dags att göra en lista. Skriv ner alla somriga saker som du förknippar med semester, det kan vara vad som helst. Varför inte åka båt, sitta på en uteservering, äta jordgubbar och dricka rosé, bada i havet eller i sjön nära dig, spela tennis, vara uppe sent på kvällen och sitta ute invirad i en filt, läsa böcker, parta hela natten, tälta eller fjällvandra. Det viktiga är att det är sådant som just DU tycker om och får semesterfeeling av.

3. Nu är det dags att börja beta av sakerna på listan. Välj ut de aktiviteter som funkar att göra på kvällar och helger och GÖR dem! Sitt inte bara och längta. Ta tillvara på tiden för den kommer inte tillbaka. Gör detta till din bäst sommar någonsin, det är inte försent!

Vad tycker du är det allra, allra bästa med att ha semester? Lämna gärna en kommentar så kan du vara med och inspirera andra med något att sätta upp på listan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…