Fortsätt till huvudinnehåll

Ännu en dag på Högbo MTB-arena

Jag har skrivit om stigcykling i Högbo förut. Bland annat när jag var där och rekade lite en kväll efter jobbet och sedan här då jag och Lars åkte dit och testkörde. Högbo MTB-arena ligger utanför Gävle, i Sandviken, och blev vårt första stopp på roadtrippen härom veckan.


Arenan har fyra startplatser som alla ligger nära parkeringen vid spårcentralen (kör förbi entrén till Brukshotellet). Vi har valt startplats Kolis både gångerna när vi varit där hittills för att cykla, och där finns flera olika banor vad gäller längd och svårighetsgrad. Startplatsen hittar du om du går mot längdspåren och kanotuthyrningen, längs den högra kanten på sjön sett från bilparkeringen.

Med solen i ögonen... En paus mellan varven på cerice och blå bana 
 
Precis som sist körde vi cerise bana (15 km) och sedan testade jag även den lite lättare blå banan (10 kilometer) medan L snurrade en vända till på femtonkilometarn.


Såhär beskrivs Kolis blå bana på arenans egen webbsida, och jag kan bara hålla med:
"En enklare bana som enbart går på stigar, vägar och motionsspår med jämnt underlag. Många möjligheter till fikastopp vid natursköna platser. Perfekt bana för dig som kanske provat en blå bana tidigare, men nu vill utmana dig själv med att cykla lite längre". 

Den här gången hade vi lite mer tid på oss än när vi var där sist, så förutom att köra två banor så hann vi även med att ta ett dopp vid bryggan på den fina badplatsen. Vädret var lite växlande när vi var där men det var varmt i luften och vattnet. Sammanfattningsvis hade vi en kalasdag.

Nybadade och klara! Det blev lite molnigt precis när vi skulle bara men det var ändå varmt
 
Om du gillar mtb-cykling och ännu inte testat Högbo så gör det! Jag törs nästan lova att där finns något för alla, oavsett gammal som ung, van cyklist eller nybörjare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…