Fortsätt till huvudinnehåll

Även jag ska vända blad!

Det känns som att det gått som en trend bland de bloggar jag läser, det här med att vända blad och anta nya utmaningar. Sara berättade i början på den här månaden om att hon hittat ett nytt drömmigt jobb och Jessica skrev också om sitt nya. Ungefär samtidigt fick jag en förfrågan.


Och sedan, för bra precis en vecka, förra måndagen alltså, blev det klart och officiellt att jag tackat ja till nya utmaningar. Från och med den 1 september börjar jag en tjänst som HR- och kommunikationschef i samma koncern där jag sedan snart två år jobbat som kommunikationssamordnare. Nu får jag således ansvaret för både kommunikationsfunktionen och HR, och är på det viset tillbaka på samma bana som jag en gång kom in i den här branschen 2009.

För att förklara HR kort så är det alltså en förkortning för Human Resources och innefattar det som också kallas personalfrågor, det vill säga alla frågor som handlar om relationen mellan arbetsgivare och medarbetare. Titeln HR-chef betyder samma som Personalchef. Jag har en examen från Personalvetarprogrammet på Mittuniversitetet, så HR är egentligen mitt huvudområde som jag sedan byggt på med kurser inom kommunikation.

Tiden går fort. Det känns nästan som att det var igår jag kastade mig in i en ny tjänst och nu gör jag det alltså igen, vilket är både spännande och skrämmande. Nu ska jag introduceras i två veckor och hänga med Åsa, vår klippa och nuvarande HR-chef, innan det är dags för mig att tillsammans med gänget ta över detta och fortsätta utveckla HR- och kommunikationsarbetet hos oss. Så himla skojsigt!

Dags att blicka framåt - mot nya utmaningar och skojsigheter!

Kommentarer

Men vad roligt och spännande! Stort grattis till nytt jobb och lycka till :-)
SARA BORG sa…
Tack fina ni! :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…