Fortsätt till huvudinnehåll

Första cyklingen efter Vasan

Jag håller på och klurar på någon sorts racerapport från Cykelvasan men den tycks dra ut på tiden. För dig som eventuellt inte redan vet det så gick det hur som helst kanonbra utifrån mina förutsättningar. Efter loppet har jag vilat helt från cykling, inte så mycket för kroppens skull utan faktiskt mest för knoppen!


Men så i söndags, 9 dygn efter racet, så kändes det som att jag var redo igen. Faktum är att jag till och med hade längtat lite efter att trampa och det är ett bra tecken. För kroppen som sagt den har varit superfräsch hela tiden, både under och efter loppet. Jag kan inte påminna mig om att jag egentligen hade ont någonstans. Men att vila efter utmaningar tycker jag är en viktigt del i att hitta sug och motivation framåt - så jag valde att följa min plan och låta bli cykel ett tag.

Sommaren övergick på ett litet kick till någon form att för-höst så det var till att "pälsa på sig lite" mot vad jag varit van från tidigare. Min favorithjälm blev dessutom kvar vid målet i Mora så jag fick rota fram en gammal goding - hon som spar hon har! Upp på sadeln och ut i duggregnet. En podd i öronen (senaste avsnittet av Träningspodden med Jessica och Lofsan) och sedan bar det av mot Hornsjön. Inte så spännande egentligen utan jag gjorde det lätt för mig och trampade i en halvtimme för att sedan vända hemåt samma väg. Ibland behöver det inte vara krångligare än så. Frisk luft, motion och sedan hem.

Nu längtar jag ny säsong och ny cykel, för ja, jag ska byta ut min älskade grusvägsräser. Jag är så spänd på detta och förhoppningsvis ska det inte dröja alltför många veckor innan det blir verklighet. Hurra, hurra, hurra! Det innebär att det snart finns en superfin Specialized Fate Comp Carbon 29´ 2015 i storlek S till salu om du är sugen.

Men hallå det blev tydligen lite höst sådär helt appropå! Jag har plockat fram en varmare jacka och mina långa BIBS

Kommentarer

Då undrar jag hur mycket du har tänkt att sälja den för? jag är nämligen ute efter en cykel till Cissi.
SARA BORG sa…
Jag tänker mig någonstans runt 14 500 kr för den :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…