Fortsätt till huvudinnehåll

I brist på intervallpass med lillasyster

Sommar och semestertider betyder att lillasyster hänger massor i sin stuga och nu är det flera veckor sedan vi tränade tillsammans. Det är nästan katastrof för min kvalitetsträning faktiskt. Inga riktigt tuffa intervallpass har körts men som vanligt försöker jag peppa mig själv med mitt budord "allt är bättre än inget".


Efter den där inledningen kanske du tror att jag beskyller syrran för att min träning inte riktigt följer planen. Så är det förstås inte utan det skyller jag helt och hållet på latmasken (läs: mig själv). Sedan är det inte bara hon som varit borta utan även jag. Ibland går det sisådär att synka kalendrar helt enkelt och jag är ju som du säkert läst här tidigare ganska bekväm av mig. Jag gillar mysträning och hemfaller gärna åt det så snart tillfälle ges.

Det var en kallare morgon än på länge så jag körde en tunn långärmströja och på det bästa cykel- och springjackan från craft (featherlight heter modellen). Just den här vita tror jag är en utgående färg för jag fyndade den för ca 400 kronor

En morgon laddade jag i varje fall för intervaller och favoriten trettiosekundare, fast istället för att springa på löpband i en bestämd fart så körde jag ute på känsla. Jag klockade inte rusherna så jag har noll koll på farten. Förmodligen lusigare i början än jag skulle ha kört på bandet men på slutet försökte jag verkligen trycka på, så låt säga att en tredjedel av passet i varje fall höll hyfsad kvalitet. Det får anses godkänt för mig på ett ensampass. Jag är inte någon särskilt bra självplågare.

Jag kör med appen intervalltimer i mobilen när jag springer intervaller utomhus, för att få hjälp med att hålla tiden. Den piper för rush och för vila samtidigt som jag kan lyssna på ljudbok, eller som idag en podd (marathonpodden med avsnittet där Petra möter Mikael Ekwall).

Passupplägg 30-sekundare utomhus:

  • Uppvärmning 5 minuter lätt jogg
  • Intervallblocket; 20 x 30 sekunder med 30 s gåvila mellan varje
  • Långspurt på ca 300 meter
  • Nedvarvning promenad hem


Trots en något kyligare morgon så valde jag ändå shorts och till det ett par korta strumpor. Jag kör med knästrumpor när jag springer i skogen för att skydda underbenen från kvistar och sly, men på grusväg eller asfalt blir det oftast ankelvarianter. På fötterna mina mjuka nike free distance.

Varje intervallpass som jag lyckas avverka på egen hand numera är en seger och förtjänar därför ett V-tecken för victory!

Kommentarer

Intervalltimer & featherlight är GRYMMA grejer :D
SARA BORG sa…
Elna, du har så rätt :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…