Fortsätt till huvudinnehåll

Vardagsglimtar från en vecka i Umeå

Eftersom det här är en blogg som till största delen handlar om ett rörligt liv så kan en säkerligen lätt få för sig att jag är en väldigt rörlig människa. Med rörlig menar jag inte vig i just det här fallet utan att jag skulle vara en människa som rör på mig mycket. 


Det stämmer sällan även om jag blivit bättre på det här med vardagsmotion sedan vi flyttade till hus. Då kommer det rörelse på köpet kan en säga. Sedan har vi det här med träningen. Idag är det söndag och jag har varit på tjänsteresa den här veckan, som jag är nästan alla veckor, och hittills har jag tränat två gånger. Jag är inte superförtjust i ordet "vardagspussel" - varför vet jag inte - för egentligen säger det ju ganska mycket om vad det handlar om. För mig är det i varje fall viktigt att få ihop livet, och träningen är förvisso en viktigt del men så länge jag får till två till tre pass på en vecka så räcker det för mig som en glad motionär.

Standard jobboutfit, en stretchskjorta och ett par lite lösare byxor ("slacks"), bekvämt och snyggt! 

Den här veckan har jag varit på resa, närmare bestämt till Umeå. Jag går introduktion till min nya tjänst som jag börjar på officiellt den 1 september, även om jag har smugit igång lite redan i några ärenden. Veckan i Umeå har varit för att gå bredvid Åsa, vars ansvarsområden jag snart ska ta över. När jag är i väg såhär så försöker jag jobba på ganska många timmar per dag för att få ut så mycket som möjligt när jag ändå är på plats, men jag försöker också ta mig tid att göra något som jag inte har möjlighet till hemma eller sällan gör i min vanliga vardag. Den här veckan fick det bli en kväll på ikea där jag köpte lite grejor för att kunna fixa i ordning min arbetsplats hemma. Jag lovar att visa dig hur det blev senare.

Min utsikt från hotellrummet på 11:e våningen. Jag bodde på Comfort Hotel Winn i princip mitt i stan, som vi har företagsavtal med. Det är ett fint hotell men som tyvärr inte har något eget gym. De erbjuder istället rabatterat inträde till ett stort gym i samma hus

Umeå bjöd på dimmiga och svala morgnar men soliga och varma dagar. Jag hade fått med mig en poncho (hurra för höstkänslor så att en får ta fram lite stickat igen) och den satt fint till och från jobbet. En kväll hoppade jag i jeansskjorta och gick på uteservering och käkade middag med Therese, en kollega, sista restaurangmiddagen ute för i år kanske?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…