Fortsätt till huvudinnehåll

Den här veckan ska jag...

Ny vecka, nya tag! Jag som har varit ledig är nu supertaggad på allt som väntar. Jag jobbade några timmar igår eftermiddag, varvat med promenader, kaffe, bokläsning och käk, för att strukturera upp det som ska göras mellan mina möten, utbildningar och inbokade samtal. Vecka 11, jag är så redo för dig!

Den här veckan ska jag...

  • Bo och jobba i Stockholm. Jag är så glad över möjligheten att få låna pappas lägenhet ibland när jag ska vara här nere. Det låter säkert otacksamt när jag säger att jag är lite trött på att bo på hotell, men så är det ibland. 
  • Gå på kurs inom ett ämne som jag redan kan hyfsat bra men absolut kan bli bättre på. Att göra det tillsammans med mina två nya kollegor är det jag ser fram emot mest. 
  • Kanske längta hem lite också. Jag drog ju direkt ner hit till huvudstaden från sportlovsvecka i Sälen, så jag har inte varit hemma på länge. Jag ser fram emot att få landa hemma i soffan framåt helgen!
  • Laga världens enklaste middag - stekta äggmackor! Eftersom jag är "solokvist", vilket jag förresten är nästan varje vecka men då bor jag ju oftast på hotell och kockar inte själv, så kommer jag att laga mat som går snabbt och lätt. Man hettar helt enkelt upp rikligt med olja eller smör i en stekpanna och lägger ner en eller ett par skivor valfritt bröd. I mitten på brödskivan petar man upp ett hål där man knäcker ner ett ägg. Salta och peppra och vänd efter en stund. Servera till massor av härliga grönsaker, såsom exempelvis avokado, spenat och paprika. 
  • Gå promenader varje dag så länge jag är i Stockholm. Jag försöker utforska mitt närområde men upptäcker att jag alltsomoftast liksom "hamnar" på samma gator hela tiden. I går lyckades jag ändå upptäcka ett spännande cafe/lunch-/brunchställe alldeles här nära som jag måste testa vid tillfälle. 
  • Passa på att köpa några nya pocketböcker. Jag vill ha spänning så ge mig gärna dina bästa deckartips, helst svenskt. Har det kommit ut något nytt som jag missat mån tro? Just nu läser jag Bländad av Petra Holst. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…