Fortsätt till huvudinnehåll

Måndagslistan

Då var det måndag igen och en helt ny vecka står för dörren! För första gången på länge startar jag upp på hemmaplan men drar iväg på jobb i några dagar också senare.

1. Vad ser du fram emot den här veckan?

Att få komma igång med någon sorts tränings- och livsrutin igen. Det har varit så mycket resor, både i jobbet och privat, den senaste tiden att jag på riktigt saknat sådant som att ta en jogg på hemmaplan efter en arbetsdag. Att få snöra på sig löparskorna och sticka ut på mina vanliga rundor igen. Att få andas och rensa huvudet. Jag älskar´t!

2. Vad ska du äta i veckan?

Så långt har jag faktiskt inte tänkt. Jag brukar handla på söndagar men igår behövdes inte det för att göra middag, vilket fått till följd att jag inte tänkt något kring veckans mat heller. Jag är bara hemma idag och i morgon så vi får se helt enkelt. Till frukost idag får jag i alla fall rysk yoghurt med bär och müsli, kokt ägg och kaffe. Lunchlådan är också vegetarisk, med halloumi, grönkål och morotsstrips.

3. Vad bär du med dig för bra minne från förra veckan?

Gårdagens längdskidåkning i Spikbodarna ligger nära till hands. Frisk luft och ren energi rakt in på kontot. Jag har längtat vårvinter och den här helgen har verkligen bjudit på sådant magiskt väder med solsken och temperaturer runt nollan.

4. Vad vill du försöka göra mer av i veckan?

Springa! Tro det eller ej men det är faktiskt flera veckor sedan sist. Jag längtar verkligen ut på en tur i löparskor och det blir högst troligt en runda i kväll eller i morgon kväll.

5. Vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?

MORGONPIGG! Jag har varit rätt trött i vinter och när jag kollar bloggen bakåt inser jag att det var samma sak förra året. De senaste veckorna har dock min energi återvänt i takt med de ljusa morgnarna och äntligen vaknar jag igen innan klockan ringer och känner mig mer eller mindre utvilad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…