Fortsätt till huvudinnehåll

Rutiner, en annan viktig pusselbit

Jomen jag skrev ju igår om det här med att ofta-ledigt är så himla bra för mig och mitt mående. En annan grej som också blev helt solklar igår, fast rätt långt senare, var det här med vissa rutiner. Närmare bestämt mina mat-, motion- och-sovrutiner.

Jag hade gått runt hela dagen och mått lite konstigt. Jag var inte hungrig, hade ingen matlust men var ändå lite småsugen. Jag var inte sugen på kaffe (!!!!!). Ni som känner mig fattar hur märkligt just det var. Jag hade dessutom ett lite lätt tryck över bröstet, sådär som när en är stressad eller uppe i varv, utan att förstå varför jag var i sådant spinn liksom. Jag har i princip alltid mycket att göra på jobbet men det här var inte en dag som innehöll något extra, utan snarare en rätt normal och vanlig dag.

Hur som helst så packade jag ihop och begav mig hemåt i hyfsad tid. Jag hade haft två stillasittande dagar innan, tisdag och onsdag då jag var på jobbresa, så jag ville ändå testa lite lätt träning på kvällen trots att jag kände mig så konstig. Och vet du, när jag väl tassade i väg i mina sommarlöparskor, premiär by the way, så insåg jag plötsligt varför jag hade mått så konstigt. De två dagarna på resa blev helt knas med mina tider och rutiner! Mitt liv i övrig är så föränderligt att vissa rutiner är fundamentet för att klara att leva i ett visst kaos. När fundamentet kraschar så faller också jag på ett sätt. Jag har konstaterat det flera gånger förut men nu fick jag det återigen svart på vitt. Allt som behövdes var att få in en joggingrunda efter jobbet så kickade hungern in som vanligt och jag fick ner middag och somnade sedan precis som jag skulle.

Var gick det snett då? Reser gör jag ju varje vecka. Jo, den här gången åkte jag delar med sträckan på tåg och där satt jag de tider jag vanligen äter middag. Maten på tåg är enligt mitt tycke lite sisådär så det blev mer av småätande än varm, stadig mat som jag är van vid. Med förseningar också så åt jag inte riktigt middag på två dygn. Resorna var på kvällen så jag kom inte i säng förrän mitt i natten och allt som jag annars håller hårt på liksom kom i obalans. Och så även hela jag tydligen men som vanligt var en joggingtur lösningen! Älsk på det liksom.

"Sommarlöparskor" från inov8 // väst adidas // jacka craft sportswear // pannband karitraa // tights asics

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…