Fortsätt till huvudinnehåll

5 grejor jag gjorde i helgen

Det är redan tisdag! Det känns som om jag har tappat en dag, den där måndagen gick liksom i ett väldigt tempo mycket på grund av en grej som hände i helgen faktiskt. Mer om det under punkt fyra nedan, för här kommer dagens lista!

5 grejor jag gjorde i helgen!

  1. Äntligen cykling på riktigt! Och med det menar jag i cykelkläder och med lite flås. Eller ganska mycket flås, men det berodde inte på något galet tempo utan snarare på dålig kondis. Men men. En får tänka positivt - det kan bara bli bättre! Cykelsäsongen 2017 är härmed igång.
  2. Efter träning kommer vila - och kaffe - det är sedan gammalt det! Med en tallrik pizzarester, en bok och så kaffekoppen såklart parkerade jag rumpan i en stol ute på altanen och satt och slöade någon timme eller så med solglasögon på. Jag älskar våren!
  3. På helgen ska också massor av tråkiga rutingrejor avklaras, vilket jag gjorde även denna helg, såsom dammsugning (jag tokdiggar iof min nya sladdlösa dammsugare från bosch), tvätta kläder, vattna blommor, packa upp och packa om, lacka naglarna och strukturera upp kommande vecka i huvudet. 
  4. Vaknade på söndagsmorgonen och mötte den tragiska nyheten om en bussolycka utanför Sveg i Härjedalen. Eftersom jag är i branschen så var det till att kliva upp och börja mediabevakningen på två skärmar, jag kollade livenyhetssändingar, presskonferenser och läste alla nyhetsuppdateringar jag kom över samtidigt som jag stod i mejlkontakt med mina kollegor. Vi kunde direkt avskriva våra egna dotterbolag men en olycka av den här kalibern är en big deal för alla. Jag jobbade i drygt fyra timmar innan jag rörd och berörd stängde datorn och bytte om...
  5. ...för att springa! Du kommer kanske ihåg att jag avbröt fredagens pass och på så sätt sparade ett av veckans två spring till söndagen?! Det var bra gjort av mig för nu kunde jag äntligen ta tag i långpassen, den superviktiga träningen som jag planerat att börja med direkt efter Stafettvasan, men som jag fått skjuta fram på grund av astmasymptom. Nu är jag mycket bättre men har också insett att det är mindre än tre veckor kvar till jag ska springa ett halvmaraton som jag är anmäld till - huga! Jag har sprungit som längst 13 kilometer i år tror jag, en enda gång, och då är det liksom 8 kvar till 21... Jag bestämde mig därför att jag skulle testa att springa i 2 timmar, vilket jag också gjorde. Hur det gick och hur det känns nu, det kan vi gå in på en annan gång. Jag fick i varje fall sätta check på det där långpasset äntligen, och det är jag nöjd över.

Kommentarer

Kari sa…
Bra jobbat med långpasset! Själv skall jag springa 25 km tre dagar i sträck om tre veckor och har löpförbud med en annan sorts trasselfot...
SARA BORG sa…
Kari, aj aj aj, det låter inte bra. Jag håller tummarna för dig!

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…