Fortsätt till huvudinnehåll

Att bara vara utomhus

Det är något som händer med mig på våren. Plötsligt vill jag bara vara ute hela tiden. Samtidigt så är jag inte någon vidare äventyrlig person. Blir det för omständligt orkar jag liksom inte. Det ska vara enkelt. Det ska vara nära. Det ska gå snabbt.

Till exempel så gillar jag att ta med mig en bok och en kaffekopp, sätta mig i solen ute på altanen med solglasögon på och bara hänga en stund. Ungefär som den här fina vårvinterdagen. Eller tända upp i eldstaden vid vårt hus och ha hela familjen samlad, som den där "flygarehelgen" förra året, vår första i Södergård.

Under påsken i år så var vi också ute en del även om vädret kanske inte var det bästa alla gånger. På långfredagen åktes längdskidor uppe i Storhogna och på lördagen och söndagen var det löpning och cykling i fokus. Dessutom lagade vi lunch ute två dagar. Inget avancerat utan lite grill av traditionell sort med hamburgare, korv och halloumi, samt att vi stekte kolbulle. Vi körde på dubbel sats av det här receptet, men eftersom min kille föredrar mjölkfritt så bytte vi ut de mjölkiga grejorna mot kokosolja och kokosmjölk. Om det smakar som helt vanlig kolbulle? Nä, inte direkt. Men gott är det.

Snart är det helg förresten! Passa på att vara ute och njut en stund då vettja. 

Kommentarer

Hanna sa…
Vilken härlig helg ni haft!
SARA BORG sa…
Å snart är det helg igen! :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…