Fortsätt till huvudinnehåll

New shoes; Salming Elements

Att en inte ska springa lopp i sprillans nya skor, det vet alla. Jag lyssnade på Träningspoddens avsnitt om loppförberedelser för några dagar sedan och just detta var en sådan sak som de tog upp. Inte nya kläder heller för den delen. Allt en har på sig och som en gör ska vara väl beprövade grejor. Särskilt i längre lopp eftersom en ska vara ute länge och mycket kan hända.

Trots det valde jag att ställa mig på startlinjen i lördags i mina nya skor. Ett par Salming ElementsTrots att de dessutom är trailskor och det skulle definitivt inte behövas i detta lopp... Varför? Helt enkelt av den anledningen att jag inte har några andra löparskor som jag trivs med. För några år sedan när jag sprang mycket köpte jag flera par löpardojor per år och eftersom fötterna tycks ändra form så var det inte ovanligt att skorna jag älskat året innan plötsligt inte satt bra längre. De senaste åren har antalet löptå mil minskat och frekvensen på mina skoinköp likaså. Förra vårvintern slog jag ändå till på två par totalt, ett par lite mer väldämpade nike lunarglide som jag tänkt ha för att springa långt (hade alltid den modellen när jag maratränade) och sedan ett par med tunnare sula från samma märke för att ha på löpband. Helt okej skor men inga av dem känns klockrena. Mina lunarglide har jag använt på de få längre pass jag gjort i vår men jag upplever att mitt löpsteg blir klumpigt och lite stappligt, det känns helt enkelt inte bra - noll löpkänsla liksom. När dessa nykomlingar testades på två pass innan halvmaran var det som att hitta hem, de satt som en dröm på foten! De känns helt enkelt inte och precis så vill jag ha mina löparskor. Valet blev därför enkelt, jag skulle chansa och ta dem på loppet, vilket jag absolut inte ångrade en sekund. Visst var jag öm under fotsulorna redan efter 5 kilometer, men så blir det nästan alltid för mig på tävling eftersom jag är ovan farten.

Salming Elements har en grov men förhållandevis mjuk sula för terränglöpning och en riktigt rymlig tåbox. Mina fötter har höga och smala vrister men sedan blir de liksom platta och breda framtill. Därför är det inte helt lätt att hitta skor som sitter som en smäck utan att klämma någonstans, men det gör verkligen dessa. Jag har varit nyfiken på skorna sedan i höstas då jag läste mycket om dem, men det blev inte förrän nu under påsken som jag kom över ett par. Om du är nyfiken och vill prova Salming Elements och dessutom bor i Jämtland så kan jag tipsa om var du kan köpa dem till riktigt bra pris. Här köper du dem för 1399 kr men på Åsarna Skicenter ligger priset på ca 795 kr (eller gjorde iaf när jag köpte)!

Salming Elements sitter som en smäck på mina fötter!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…