Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarlistan 2017

När livet känns lite tungt och vardagen plötsligt nattsvart så känns sommaren extra långt bort och på sitt sätt lite oviktig. Livet är här och nu. Men ur alla tunga stunder så måste glädjen någonstans vinna. Att lyfta blicken och titta framåt mot något roligt kan ibland vara den bästa medicinen för att härda ut här och nu. Därför känns sommarlistan från uppochhoppa som ett bra sätt att tänka på något skoj idag.

SOMMARLISTAN 2017


Vart vill du resa?

Jag vill till Högbo utanför Gävle och cykla stig, det är så fina mtb-banor där. Jag vill till Stockholm och bara vara. Också cykla fast på ett annat sätt. Gärna på en gammal damcykel genom den ljumma natten, som är så mycket mörkare än en sommarnatt här hemma i Jämtland. En natt som känns som utomlands fast ändå inte. Jag vill åka till mamma och pappa, springa morgonjoggar förbi Småsved även om det kommer att vara tomt då det blir första sommaren utan hästarna i hagen där.

Vart kommer du resa?

Med största säkerhet till alla ställen ovan men också andra. Jag åker dit vinden bär mig som det så fint brukar heta. Jag är hemmakär och har inget särskilt stort resbehov. När en jobbar som jag så blir hemma inte vardag utan fest. För mig är det lyxigt att få vara hemma och nu väntar en andra sommar här i huset på Södergård, mitt bästa sommarställe.

I Stockholm på upptäcktscykling runt om i staden

Vad vill du ha på dig?

Bikini! (och en trikåklänning att dra över när jag ska lämna stolen på altanen).

Vad vill du träna?

Springa och cykla förstås! Som jag längtar efter att få dra igång med min "sommarslinga". En runda på 5 kilometer från huset och upp i skogen på stigar och grusvägar.

Sommarlöpning i strålande sol och i minimalt med kläder

Hur vill du känna dig?

Glad, stark och energifylld.

Hur mycket är du ledig?

Jag är ledig ungefär två veckor i sträck och sedan "oftaledig" med nån strövecka, långhelger och lediga eftermiddagar beroende på vädret.

Vad skiljer sommaren 2017 från andra somrar?

Att det kommer att bli den bästa sommaren någonsin?! ;-)

Med vem vill du spendera mycket tid?

Med alla jag tycker om.

Vad ska du köpa?

Jag kommer att köpa ofantliga mängder av det somriga jag ska äta (se nästa rubrik) och en ny cykelhjälm, eftersom min gamla tävlingshjälm lite olyckligt blev kvar i Mora efter målgången på Cykelvasan och sedan inte gick att hitta.

Vad ska du äta?

Jordgubbar från Rödön ("Jämtgubbar"). Jag äter alltid massor av jordgubbar på sommaren, varje dag!

Vad hoppas du på?

Sol och värme. Kajakpaddling på en spegelblank Storsjö. Fysisk toppform, inte så tillvida att jag ska vara mitt snabbaste jag men däremot så grundtränad och i god grundfysik att jag ska orka långa dagsäventyr på cykel och löparskor. Gärna på fjället. Gärna någon tävling där det snarare handlar om att klara av än att göra en viss tid. Jag vill prestera men på nya sätt. Jag vill utmana mig själv och känna mig stark i kroppen.

Fikapaus på fjällcykling över till Norge

Har sommaren 2017 ett sammanfattande ord?

Världsklass

Vad ser du mest fram emot?

Att det kommer att bli min bästa sommar någonsin!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…