Fortsätt till huvudinnehåll

Springlistan 2017

Rubriken går ju att tolka lite som en vill, tänker jag. Antingen är det svengelska och springet syftar till vår. Eller så är det spring som i att löpa. Själv tänker jag på en kombination faktiskt. Fast hur länge är det vår egentligen? Jag tänker ändå maj månad ut i det här fallet så får juni vara den första riktiga sommarmånaden.

Med våren så börjar löparsäsongen på riktigt och en ser springande människor både här och där. Det är ju superhärligt! Själv längtar jag efter mer varierad löpning. Undre vintern har jag inte riktigt orkat med att vara kreativ utan energin har liksom ofta bara räckt till för att komma över tröskeln och ut på min vanliga runda. Det gör inget. Jag är nöjd över att ha hållit igång, men nu ska det bli andra bullar! Här kommer min springlista med löparrelaterat att checka av under den här våren.

Springlistan 2017:

  • Jag vill springa min sommarfavorit! En 5-kilometersrunda i skogen ovanför mitt hus. Jag väntar bara på att den ska bli is- och snöfri. Alltså jag vet att det går att springa på "vinterstig" men jag har tröttnat på vinter och vill ha vår och sommar nu pronto liksom. 
  • Jag vill springa långpass med min kompis Ida, eller varför inte lillasyster Emma. Jag tänker grusvägar från Brunflo in mot staden och sedan stig och småvägar närmare Storsjön på vägen tillbaka. 
  • Jag vill springa intervaller utomhus utan någon särskild koll på farten. En intervalltimer bara som piper var trettionde sekund, eller vad jag nu väljer, och sedan swosh i väg utan att fundera så mycket på tempot. Springa fort. Springa sakta. Springa fort. Springa sakta. Upprepa tills jag är hemma. Enklare än så kan det inte bli!
  • Jag har fått för mig att jag vill springa backe. Typ Gustavsbergsbacken eller nåt. Fast jag misstänker att det är någon tillfällig sinnesförvirring bara, så jag tänkte kanske börja med den gamla slalombacken i Brunflo. Gissningsvis är jag nöjd när den är gjord och sedan kan jag gräva ner backlöpningsdrömmarna.
  • Jag vill springpendla till jobbet. Jag tänker att om jag springer till jobbet så kan jag lifta med L hem. Eller tvärtom. Åka dit och springa hem. Eller springa både dit och hem. Vi får se helt enkelt. 

Springer du i vår? Var och hur springer du i så fall helst? 

Kommentarer

Hanna sa…
Jag läste någonstans att juni räknas som vår och att juli är första sommarmånaden. Men för att svara på din fråga så springer jag i vår. Kan inte riktigt bestämma mig för vilket som är mitt favoritställe att springa på. Jag gillar allt. :-)
SARA BORG sa…
Aha! Då har jag en månad till på mig att avverka springlistan 👍🏼

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…