Fortsätt till huvudinnehåll

Låt det bli en cyklig vecka

Efter lördagens konstaterande om att mina starka cykelben verkar ha rymt eller något så började jag fundera på hur mycket (eller lite) jag egentligen har trampat i år. Efter att ha scrollat igenom mitt instagramflöde och hittat sju cykliga tillfällen under 2017 så får jag väl lov att konstatera att det inte är så konstigt om cykelformen uteblir. Visst har jag trampat någon mer gång än så, men knappast fler gånger än jag har tår på mina fötter. Attans!

Nåväl, det är inget att sura över utan jag får helt enkelt konstatera att det är hög tid att ta tag i saken - låt detta bli en cyklig vecka! Jag har en tendens att välja löpning framför hoj på vardagar då det är tight med tid, men faktum är att mitt annars så vanligen använda mantra "allt är bättre än inget" funkar när det gäller cykling också. En måste inte vara ute i flera timmar, som jag lätt fastnar i att tänka.

Igår var det måndag och jag satte tonen för veckan med ett kort men rackarns effektivt stigpass. Först några kilometer rull genom byn för att komma igång, följt av två varv på en skogsslinga med lite lagom rötter, knixar och annat som är bra för mig att träna på (både teknik och kondition) och så lite asfaltsrull igen på slutet för att trampa ur benen. 54 minuter stannade klockan på och det kändes riktigt bra att ha fått till det där. Jag behöver träna på min teknik och den här varvslungan är bra för det. Den tar strax under 20 minuter och jag, som annars mest slötrampar, blir faktiskt lite taggad på att utmana mig själv och köra snabbare. Årets bästa tid är 18 min 17 s, det blir kul att se över sommaren hur mycket det går att putsa till den.

Till helgen drar vi förresten till Uppsala och då blir det cykel för hela slanten. Har jag sagt det? L ska köra både lördag (landsväg) och söndag (mtb) under UNT bike weekend. Själv har jag inte helt gett upp tanken på att efteranmäla mig till loppet på söndagen trots avsaknaden av starka cykelben. Det går att köra 28 eller 51 km. Jag kan trampa fem mil även om jag saknar cykelform, men då blir det inte fullt ös. Därför lutar det åt 28, om det blir något, för då bör jag fixa att kriga lite och få den där rätta tävlingskänslan som jag gillar så mycket. Vad tycker du, ska jag köra?

Nu har jag äntligen ställt undan vintercykelskorna, kom igen nu våren!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…