Fortsätt till huvudinnehåll

Prick just nu

Sara skriver att fredag betyder fredagslista. I alla fall ibland. Tydligen just prick nu. Jag hakar såklart på!

Jag längtar efter den riktiga vårvärmen! Jag vill ha solsken, värme, grönskade gräsmattor och rabarber som skjuter i höjden.

jag gör: sitter vid mitt köksbord och dricker mörakaffe (läs: morgonkaffe).
jag ska: jobba! Sedan drar vi till Uppsala för en cyklig helg. Det vankas UNT bike weekend.
jag kan: allt jag vill! Det sade alltid pappa till mig när jag var liten och även fast jag vet nu att det är en sanning med modifikation så sitter känslan kvar i ryggmärgen. Jag vet att det är olika svårt och tar olika tid, men det mesta kan jag om jag bara vill och ger det ett försök.
jag köper: löpartights. Lillasyster lillstrumpa har dömt ut två av mina gamla godingar eftersom de blivit lite väl transparenta över rumpan...
jag borde: slänga ovanstående två löpartighets men tänker att de kan vara bra att ha...
jag måste: packa.
jag vet: att jag måste packa och borde ha gjort det igår kväll, men då bakade jag chokladbollar istället.
jag tycker: att det är så himla kul att springa just nu! Jag är fortfarande lite hög efter halvmaran, även om den där långspringareffekten har börjat avtal. Däremot har jag tillfälligt hamnat i en period där jag istället plågar mig lite med högre tempo och högre puls.
jag tänker: att jag har ett grymt roligt jobb.
jag lyssnar: ofta på ljudböcker och poddar. Mer sällan på musik.
jag drömmer: inte alls just nu. Vaknar däremot ofta illamående och det är ingen skön känsla.
jag längtar: efter den riktiga vårvärmen. Jag vill ha grönskade gräsmattor och rabarber som skjuter i höjden.
jag fasar: möjligen lite för söndagens mtb-lopp, som jag i och för sig inte har anmält mig till och heller kanske inte ska. Jag går fortfarande runt och funderar på det.
jag använder: min Iphone (snodde svaret av Sara). Det är lätt den pryl jag använder absolut allra mest. I mobben finns ju allt nuförtiden. Så smidigt.
jag njuter: av att ljuset har återvänt. Det är ljust när jag kliver upp och det är nästan ljust när jag går och lägger mig. Älskar att kunna vara ute på kvällarna och bara vara.
jag blir: ofta engagerad och exalterad. Jag går liksom igång lätt, taggar till, blir energifylld.
jag äter: chiapudding till frukost. Jag har hittat tillbaka efter en hel vinter med annat. Jag är verkligen en periodare och antingen är jag all-in eller så är jag out. Just nu in alltså.
jag dricker: kaffe. Mycket kaffe. Och vatten. Gärna med citron i. Ibland varmt vatten med ingefära. Ibland cola zero. Väldigt sällan något annat.
jag brukar: gå och lägga mig i vettig tid. Inte fullt så bra på det denna vecka dock. Bara i onsdags då kiddosarna sov över. Blev trött av att läsa godnattsaga.
jag tittar: på Finaste familjen nu. Eller ja, inte exakt just nu alltså utan på kvällstid om det hinns med.
jag vill: ha en kopp kaffe till!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…