Fortsätt till huvudinnehåll

UNT bike weekend 2017

Det är måndag, ny vecka och en kastas från helg till vardag igen. Vi kom hem från Uppsala i rätt bra tid igår kväll så jag har sovit gott i natt. Tänka sig att det blev tävlingspremiär på hoj för mig igår, trots allt. Som jag skrev i lördags var det omöjligt att inte ryckas med i den härliga stämningen. Det kommer en racerrapport från det var det lider, men låt oss först ta lite om helgen i stort.

UNT bike weekend gick alltså av stapeln i helgen, med tävlingar för såväl elit som motionär från fredag till söndag. L och jag körde ner efter jobbet i fredags, med ett stopp på Big Bike i Sundsvall för att hämta upp lite kompletterande utrustning, och landade på hotellet strax efter klockan 22. Jag var trött och somnade i princip när huvudet träffade kudden, vilket var bra eftersom klockan ringde vid 6 dagen därpå. L skulle starta i det långa landsvägsloppet över 167 kilometer - nästan 17 mil alltså - redan klockan 8:27. Många gånger har rollerna varit omvända, med mig som tävlande och L som "stötteapparat", men nu var det min tur att hjälpa till. Jag fixade med kläder, skor, hjälm, klocka, vattenflaskor och höll koll på tid, nummerlapp och lite diverse.


Efter fix och trix gick loppet igång och de rullade i väg. Som tur var bjöd Uppsala på ett strålade vårväder och jag min tillvaro som cyklande publik kunde knappast bli bättre. Jag rullade med loppet någon mil och stannade då och då för att fota när startgrupp efter startgrupp passerade. Någon stackare fick stanna redan från början, en och annan till och med bryta, på grund av punkteringar eller andra haverier. Tråkigt.


Efter någon timme rullade jag tillbaka in till staden och upp till tävlingsområdet på Borggården. Här fanns kaffe, hamburgare och fika att köpa för den som var sugen. Jag läste bok och hade det allmänt bra, fick några fräknar och en röd näsa. Sedan var det dags att rulla ut igen och möta upp cyklisterna på väg in till mål.


Efter loppet drog vi till hotellet för en dusch innan det vankades käk på stan och därefter en mycket lugn kväll på hotellet för att vila inför nästa tävlingsdag.

Söndag. Jag vaknar strax före klockan och inser att vädret inte är vad jag hoppats på. Det är regn i luften och lite ruggigt och råkallt. Tävlingssugen som jag drabbades av dagen innan har nu flugit sin kos, men jag har ju betalat 600 kronor för att få vara med så att kasta in handduken i det här läget är väl inte aktuellt. Vi käkar frukost och åker till Studenternas IP för ännu en dag på hoj.


Min dag, mitt lopp och allt det där kommer i ett eget inlägg, men sammanfattningsvis vill jag säga att UNT bike weekend definitivt inte gjorde mig besviken. Ett riktigt bra arrangemang, en kul mtb-bana och förhållandevis bra väder hela helgen - för ja, det sprack upp på söndagen också. Regnet upphörde faktiskt lagom till att jag skulle dra till start, så det kunde knappast bli bättre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…