Fortsätt till huvudinnehåll

Bli en bättre löpare

Springa med Lars är bra träning!

Många av oss som springer vet på ett ungefär vad som skulle krävas för att utvecklas som löpare. Jag vet definitivt vad som skulle göra mig både snabbare och uthålligare, men ändå är jag som i den där gamla bioreklamen där han lämnar skräp i salongen fastän han vet att han inte får, jag gör helt enkelt inte det jag borde. Jag har varken haft kraft eller motivation till mer än att motionera, vilket såklart är bra det också, men så på slutet så har suget efter att prestera igen kommit smygande. På ett väldigt positivt sätt. Såklart var det stimulerande att (äntligen) vända trenden, där jag bara blivit långsammare och långsammare, nu när jag gjorde en hygglig tid på Spring en mil. Jag känner mig fortfarande inte redo att styra upp träningen med träningsprogram, intervaller och hela det köret, som jag gjorde förr. Jag vill fortfarande gå på känsla in i sommaren, men det vore riktigt kul att hitta tillbaka mot gammalt gott slag på milen. 

Min plan för att bli en bättre löpare utan att följa ett träningsprogram:

  • Fortsätta springa mina 2-3 pass/vecka (som jag redan gör på rutin).
  • Springa med snabbt sällskap, typ med Lars, ibland. Då gör jag mitt pass i överfart. 
  • Tävla! Jag har en förmåga att plocka fram en extra växel så snart jag får på mig nummerlapp. Bästa träningen för mig är därför att tävla.
  • Leka med farten eller ta en backe en extra vända på min vanliga runda, de dagar jag känner att jag är pigg och har lust.
  • Gärna springa något längre pass lite då och då, exempelvis Spikisrundan med Ida

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…