Fortsätt till huvudinnehåll

Jag ska springa St Olavsloppet!

Kommer ni ihåg att jag hade en lite butter dag förra veckan men där jag avslutade med en cliffhanger om att det ändå hade hänt något kul och löpararrelaterat? Om inte så läs här vettja! Faktiskt är det två pirriga springgrejor som jag vill berätta för er om men vi tar bara den här om St Olavsloppet nu, en landsvägsstafett som går från Östersund till Trondheim över fyra dagar. Jag har alltså "blivit med lag" och kommer som det ser ut just nu att springa två dagar, torsdag och lördag.

Loppet följer den natursköna St Olavsleden över Rödön, Alsen, Åre, Sandvika och Stiklestad. Namnet på stafetten kommer efter den norska kungen Olav Haraldsson som regerade mellan 1015-1030. Han stupade i slaget vid Stiklestad den 29 juli 1030 och blev därefter Nordens helige helgon. 2017 arrangeras loppet för 30:e gången och de lag som deltar brukar vara både tävlings- och motionslag, men den övervägande delen är motionärer. St Olavsloppet startar i Östersund den 28 juni och går i mål i Trondheim den 1 juli.

Hur många gånger jag har varit med på St Olavs vet jag inte, men väldigt många. När jag var liten var det i princip den enda familjesemester (!!!) vi hade, eftersom pappa är egenföretagare, och jag kommer i håg att jag såg fram emot det år efter år efter år. Pappa var lagledare och hela familjen åkte med i husvagn. Även som vuxen har jag varit med otaliga gånger. Helena tyckte att jag var lite härligt knäpp när jag dubblade loppen i lördags på Åsarnatrampet, men faktum är att jag gillar det. Den här tanten kan vara lite segstartad ibland och då är det gött att ha två chanser på sig. 2013 dubblade jag i St Olavs och det kan du läsa om här! Rackarns så snabb jag var då alltså... Jag sprang förra året också, se här, även då dubbla sträckor eftersom Fredrik blev sjuk bara någon dag innan och jag fick ta hans sträcka också. Då gick det betydligt långsammare, men vad sjutton gör det, att vara med i motionslopp är och ska vara kul och lustdrivet, då trivs jag som allra bäst!

St Olavsloppet 2013 för lag Gärdin & Persson. Foto: Lars Magnusson

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…