Fortsätt till huvudinnehåll

Löparjackor


Hallå där, vi måste snacka om det här med löparjackor! Just nu är det förvisso så varmt att jacka inte behövs på springturen, men Sara listade sin favorit nyligen och då blev jag påmind om det här. Jag undrar nämligen, hur kommer det sig att så få tillverkare har förstått var de ska placera fickorna på en jacka som de marknadsför som bra vid löpning, och hur stora fickorna bör vara? Jag vet inte hur det är med er men när jag springer vill jag få med mig mobilen, dels för att kunna ringa om något skulle hända men också för att jag gärna lyssnar på podd eller ljudbok. Sedan behöver jag få plats med nycklar också. Förvånande många löparjackor har helt vanliga sidfickor. Jag vet inte om det här bara gäller mig, jag har ovanligt kort överkropp i förhållande till kroppsproportionerna i övrigt, men om jag har mobil eller nycklar i sidfickor så, 1) det guppar och slår mot höfterna på ett väldigt obehagligt sätt när jag springer, och 2) grejorna hamnar i höftböjen när jag tar ett löpsteg och är liksom allmänt i vägen. 

Jag har en jacka som är helt perfekt vad gäller just fickan, och det är precis den Sara skrev om, nämligen Focus Hood Jacket från Craft. Sedan gillar jag inte huva så mycket så jag hade gärna sett en liknande utan, men det är en annan sak. Jag har den jackan på mig på bilden ovan. Tyvärr syns inte fickan där så klicka på nån av länkarna här i inlägget så ser ni bättre. Och om någon undrar varför jag ser halvdöd ut på bilden så togs den efter ett av mina två långpass inför halvmaran i våras. Jag hade precis lunkat och gått 19,5 km där och kände mig mer död än levande. Nåväl, utöver den här jackan har jag en väst från Nike, jag tror att den heter något med Shield, som också har det här perfekta placeringen på ficka och i storlek lagom för min mobil. Men thats´ it liksom, hur svårt kan det vara?

Har du tips på andra jackor eller västar för löpning med ficka fram på bröstet lagom för en iPhone 6? Lämna i så fall gärna en kommentar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…