Fortsätt till huvudinnehåll

Snart dags för Åsarnatrampet!

Såklart vill jag uppmuntra till deltagande i lokala lopp, även om jag själv ibland kan tycka att det är mer pirrigt än på stora tävlingar där det går att smälta in i mängden på ett annat sätt. Nästa helg, närmare bestämt lördagen den 17 juni, är det dags för Åsarnatrampet - tävlingen som tidigare gått under namnet Åsarna MTB Challenge. Jag gissar att namnbytet gjorts som ett led i att locka fler cyklister eftersom flera av distanserna som erbjuds är både nybörjar- och familjevänliga. MTB Challenge låter kanske lite mer utmanande än vad det behöver vara? Åsarna kommer hur som helst att bjuda på en dag som passar de allra flesta! 


Åsarna MTB Challenge 2016. Foto: Lars Magnusson

Åsarna ligger i Jämtlands län, lite drygt 7 mil söder om Östersund längs med E45:an. Tävlingen har start och mål på Åsarna skidstadion, och där brukar det också att finnas både fika och hamburgare till försäljning. Det passar alltså ypperligt att ta med sig hela familjen till tävlingen. Jag satsar på att köra i år igen, det blir tredje gången nu, och jag ser fram emot dagen. Jag håller tummarna för finväder och pigga ben. Vad gäller vädret spelar det väl egentligen inte så stor roll för cyklingen, faktum är att jag brukar vara extra taggad när det är riktigt dåliga förhållanden, men allt runtomkring blir så mycket trevligare när det är sol och värme. Loppet går lite senare i år än tidigare, vilket känns positivt för min del eftersom jag kom igång med cyklingen ganska sent i vår. Nu har jag dessutom hunnit trampa ett par lopp innan också och har bättre koll på var jag står och vad jag orkar än jag hade förra året. 

Arrangörerna har gjort ytterligare en förändring till i år, förutom namnbytet. Motionsklassen som tidigare varit 19 kilometer, den jag brukar köra alltså, ska nu kortas ner till 17. Jag sitter inte på någon inside-information kring det men skulle gissa att det handlar om att locka fler att vara med. Det har tidigare varit rätt många familjer som cyklat tillsammans och genom att ta bort den långa uppförsbacken från E45:an i min hemby Brånan, upp och förbi Storsved, så tror jag att banan blir lite enklare. Fast jag har inte cyklat den nya sträckningen så det törs jag inte lova. Hur som helst gör det här mig lite kluven till om jag fortfarande ska åka den klassen eller om jag ska gå upp till elitmotionärsdistansen, som de kallar den. Den är "bara" 30 kilometer, alltså förhållandevis kort för att vara ett mtb-långlopp, men banan ska tydligen vara rätt tuff men både tekniska partier och rejäl kupering. Som tur är behöver jag inte bestämma mig riktigt ännu, föranmälan är öppen ett tag till och sedan går det att anmäla sig på plats på tävlingsdagen också mot en förhöjd avgift.

Du kommer väl till Åsarna den 17 juni?!

Åsarna MTB Challenge 2016. Foto: Lars Magnusson

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…