Fortsätt till huvudinnehåll

Ta cykeln till festen!

Cykelpendling till årets midsommarfirande!

Det finns många sätt att få in daglig motion och rörelse i sitt liv. Ett sätt, som är både tidseffektivt och miljövänligt, är förstås att välja cykeln framför bilen för att transportera sig. Tid för resan går åt oavsett vad en väljer, även om det såklart tar längre tid att cykla. Vi har ungefär 5,5 mil hemifrån oss och till Brånan, där mina föräldrar bor, om vi väljer den närmaste vägen. L cyklar ofta när vi ska dit men till midsommarhelgen gjorde vi det båda två tillsammans. Med bil tar det runt 45 minuter dit och vi cyklade på ungefär 2 timmar, men så var vi också färdigtränade och klara för midsommarfirande mycket snabbare än om vi skulle ha tränat hemma först och sedan kört bil till byn. 

Det luriga var packningen. Samtidigt som en behöver få med sig saker så vill en såklart hålla nere på vikten. Vi packade i våra Craft Commute Pack´s, som är perfekta (synliga) i trafiken med sina neoniga regnöverdrag. De rymmer 35 liter så en får med sig en hel del. Jag valde en lång trikåklänning för att både känna mig lite midsommarfestlig men ändå så pass vardags att jag skulle kunna ha den flera dagar utan att känna mig uppklädd. En liten påse med rena underkläder, en sweatshirt att ha när det blev kallt, linsetui och glasögon, laddkablar, skor, löparskor och ett par löparshorts gick också ner. Dessutom slängde jag ner en bikini ifall att det skulle bli ett midsommardopp (det blev det inte)!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…