Fortsätt till huvudinnehåll

Vårruset 2017, Sundsvall

Medaljen är bärgad!

Då var det gjort! Vårruset i Sundsvall blev en kul måndagsaktivitet utan särskilt mycket tävlingsångest innan. I stället hängde jag med trevliga kollegor och hade det allmänt bra, efter att jag ätit en halloumiburgare på Max och bytt om till löparstassen inne på deras kundtoalett. Jag kände mig lite som stålmannen, in som jobb-Sara och ut i shorts och kompressionsstrumpor. 

Loppet då? Jo, betydligt mer kuperat än i Östersund. Uppåt var backarna mer av det långa och sega slaget medan utför kunde vara ganska brant, riktigt roligt faktiskt att få släppa på men galet jobbigt också. Sista kilometern plockade envist höjdmeter och ett tag trodde jag nästan att jag skulle behöva gå. Eller dö. Såhär efteråt minns jag banan som omväxlande och kul men jag vet att jag tyckte att den var hemsk just när jag sprang. Fast det kanske mest är distansen 5 kilometer som är hemsk? Jag ville ju springa fort och sådant är som bekant plågsamt. Som vanligt fick jag några fler meter i klockan än den officiella distansen, så jag klockade min snittfart till 5:06. Tiden blev 26-nånting och officiellt ett snitt på 5:14, vilket får anses klart godkänt. Jag fortsätter att knapra sekunder på loppen och jublar lite fånigt inombords varje gång jag tar ett steg framåt. Det känns lite som för en 5-6 år sedan när jag var nyförälskad i löpningen och blev bättre hela tiden. Nu är jag fortfarande väldigt långt från den formen men gläds åt att ha hittat lusten att utvecklas igen. 

Efter ett snabbt ombyte till torra kläder tog jag emot mina kollegor i målet och vi hängde i lag-/fikabussen i någon timme. Kaffe och lite plockmat satt fint efter loppet och det var en nöjd och glad Sara som bröt upp vid halv-nio-tiden för att köra de knappa två timmarna hem igen. Tack bästa kollegorna för en fin kväll och ett extra stort tack till Linda som såg till att jag blev med på detta!

Rutinerat ombyte på Max kundtoalett. Ja, jag har med eget sittunderlägg, en vet aldrig var en kan komma att behöva byta om
Kvällens löparoutfit i matchande orange (pga företagströja)
Redo för start!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…